Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agromek
  • 26.11.2014. 13:30

Agromek je doista meka i za izlagače i posjetitelje

Ponovno smo se pojavili na najvećem skandinavskom sajmu, a imamo što i vidjeti. A to je jednostavno ogroman, izuzetno organiziran i perfektno precizno formiran sajam. Sve, jednostavno sve funkcionira bez ikakvih problema.

  • 345
  • 50
  • 0

Agromek u danskom gradu Herningu, jedan je od onih sajmova koji vas oduševljava na prvi pogled. Te hale već daju do znanja da se približavate nečemu velikom. I nakon pet godina što smo se ponovno pojavili reporterski na tom događaju, znali smo da imamo što vidjeti.

A to je jednostavno ogroman, izuzetno organizrain i perfektno precizno organiziran sajam. Sve jednostavno funkcionira bez ikakvih problema. Imamo osjećaj da izlagači ne smiju imati slabo organiziran štand. Svaki je jednostavno bolji od drugoga. Ulaz, parkiranje, ugostiteljska ponuda, press služba, garderobe, toaleti.

Ma sve je besprijekorno. A uz to u Danskoj, zemlji ratarstva i stočarstva, nema stroja koji se ne prodaje. I zato su tu jednostavno svi prisutni. Da kažemo kako uz to svi posjetitelji hodaju bez jakni i kaputa, da je sve u zatvorenim halama i pod tepisima. Koga istaknuti. Jednostavno kod traktoraša ističu se, kao što je i uobičajeno, John Deere te AGCO korporacija sa svojim brandovima Fendt, Massey Fergusonom, Valtrom i Challengerom. I drugi su fantastični. Ovi ipak imaju najveći prostor i dakakako najveći. Claas je posebna priča. Kao i New Holland.

Izložili su sve što imaju. Zazelenili su i poplavili cijeli Agromek. Priključci i strojevi za pripremu tla su posebna priča. Mi smo se zadržavali kod onih koje srećemo najviše na našim poljima. Vaderstad, He-Va, Samson, Amazone i mnogi drugi. A opet, oprema za stočarstvo je posebno poglavlje. I sve je to u sedam organizacijskih sektora, među kojima je i ocjena stoke. Preko 600 štandova i u očekivanju narednih dana 50 tisuća posjetitelja. Prvog dana sajma jednostavno je bilo već kao u košnici. A uz to, svjedočili smo ceremoniji otvaranja. Jedinstveni open party na kojem smo imali priliku biti među 1.500 uzvanika iz cijelog svijeta, dio je koji pokazuje snagu. Ostalo možete vidjeti na našim fotografijama.


Fotoprilog


Tagovi

Agromek Danska Sajam Fair Strojevi Traktor John Deere Valtra HeVa Massey Ferguson Nykobing Agro PMD


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo