Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomurski sajam
  • 30.08.2013.

Agra okupila poljoprivredu regije u Gornjoj Radgoni

Ovogodišnji sajam Agra u Gornjoj Radgoni posjetilo je više od 126.000 posjetitelja

  • 828
  • 42
  • 0

Već pola stoljeća u Gornjoj Radgoni u Sloveniji održava se najveći i najvažniji međunarodni poljoprivredno prehrambeni sajam AGRA. Ove godine, pedeset i prvi puta, na sajmu se predstavila najbolja poljoprivredna tradicija i kvaliteta u proizvodnji hrane, u zajedništvu s inovativnom svježinom novih tehnologija i znanja, uz široko međunarodno sudjelovanje te uz mnoga popratna sajamska događanja.

"Najveći broj posjetitelja dolazi iz Slovenije te susjednih Austrije, Mađarske i Hrvatske, a gotovo i da nema europske države iz koje nismo imali posjetitelje. Na našem sajmu sve je veća uloga tvrtki i posjetitelja iz Hrvatske jer nakon Vašeg ulaska u EU postali smo jedno tržište.", rekao nam je glasnogovornik sajma, Miran Mate.

Sajam AGRA pratili su i mnogi aktualni stručni skupovi, savjetovanja i okrugli stolovi u organizaciji vladinih i nevladinih organizacija.

Na važnost znanja u preradi i pripremi hrane, upozorio je Konzorcij biotehničkih škola kao i institucije s područja visokog obrazovanja s ponudom proizvoda koji nastaju u procesu učenja.

Pčelarski savez Slovenije i Pčelarski savez društava Pomurja pripremili su pčelarsku izložbu s degustacijom meda, radionicama za djecu i mlade, prodaju pčelarskih proizvoda kao i druga stručna događanja.

Šumarstvo, šume i drvo bili su jedna od središnjih tema ovogodišnjeg sajma s proširenom ponudom najnovije mehanizacije, opreme i alata s područja šumarstva te s bogatim pratećim programom.

Konferencija poljoprivrednih ministara

Ministarstvo za poljoprivredu i okoliš organiziralo je konferenciju poljoprivrednih ministara regije na temu strategije bjelančevina u kojoj je sudjelovao i naš resorni ministar Tihomir Jakovina. Na konferenciju su se odazvali pozvani ministri poljoprivrede zemalja koje su povezane u Danubia Soya Association.

Na sajmu AGRA tradicionalno su organizirane i velike stručne izložbe životinja slovenskih autohtonih pasmina (slovenska hladnokrvna pasmina, cikasto govedo, ovce jezersko sočavske pasmine ...). Uzgajivači i udruge sudjelovale su u degustacijama i ponudi svojih mesnih i mliječnih proizvoda predstavljenih pasmina.

Prezentaciji vrhunskih dometa na području poljoprivredne mehanizacije, alata i opreme, poljoprivrednih objekata i zaštite okoliša, pridružili su se i novi proizvođači iz okolnih država.

Agra 2013 u brojkama

  • izložbeni prostor ukupno - 68.300 m2
  • izložbeni prostor u halama - 23.000 m2
  • vanjski izložbeni prostor - 27.000 m2
  • izložba životinja - 3,000 m2
  • izložbene plantaže, jahaonica, prostor za aktivnosti - 15.300 m2
  • broj izlagača - 1.730
  • broj zemalja učesnica - 29
  • broj posjetitelja 2013. - 126.000

Ambijent ovogodišnje Agre možete pogledati putem fotopriloga ispod teksta.


Tagovi

Agra 2013 Gornja Radgona Slovenija Poljoprivredni sajam Miran Mate

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?