Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomurski sejem
  • 28.07.2014. 18:00

Agra obilježava međunarodnu godinu OPG-ova!

Agrar - sajam na kojemu će svaki poljoprivrednik naći nešto za sebe!

  • 197
  • 14
  • 0

Ovogodišnji sajam Agra obilježiti će 2014. godinu kao međunarodnu godinu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ovaj, 52. po redu, međunarodni poljoprivredno - prehrambeni sajam je najveći takvog tipa u Sloveniji i regiji, a održati će se od subote, 23. kolovoza, do četvrtka, 28. kolovoza 2014. godine.

Na sajmu će biti prikazane nove tehnologije i znanja u proizvodnji, koje nisu štetne za čovjeka i njegovu okolinu. Tijekom godine održana su različita natjecanja čiji će pobjednici izlagati na Agri. Konkretno, radi se o idućim događajima:

  • 35. slovenski Oscar za ambalažu
  • 35. Međunarodno ocjenjivanje mesa i mesnih proizvoda
  • Međunarodno ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda
  • Međunarodno ocjenjivanje voćnih sokova, bezalkoholnih pića i flaširanih voda
  • Ocjenjivanja meda sa međunarodnim sudjelovanjem
  • Međunarodno ocjenjivanje poljoprivredne mehanizacije i opreme

Na sajmu Agra biti će dodijeljena priznanja najboljim proizvodima, a posjetitelji će moći uživati u besplatnim degustacijama najboljih proizvoda od mesa, mliječnih proizvoda, bezalkoholnih pića, vina, kao i u isprobavanju nagrađene poljoprivredne mehanizacije i opreme, a imati će priliku vidjeti i najistaknutije robne marke i dostignuća poljoprivredne i šumarske tehnike.

Za svakoga po nešto!

Biti će tu i predstavnici ekološke proizvodnje te predstavnici slovenskih autohtonih i domaćih sorti sjemena. Sajam neće biti isključivo prezentacijske prirode već će se odviti i različite radionice. Stručnjaci će govoriti o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, održivom šumarstvu, poljoprivrednim tehnikama ekološke poljoprivrede, ali i krajobraznoj arhitekturi te uređenju okućnica.

Na sajmu će se predstaviti vrhunska ponuda namirnica i vina za degustaciju, ali i za prodaju. Zateći ćete i somelijere i vinske vitezove, vidjeti modernu opremu za prerađivačku industriju, vinarstvo i vinogradarstvo, a održati će se i izložba povodom 40. godišnjice ocjenjivanja vina u Gornjoj Radgoni u Vinskom hramu, dok će Vinska kraljica Slovenije stručno povesti degustacije vina. Jedan dio prostora sajma zauzimati će Agra tržnica sa ponudom tipičnih kulinarskih specijaliteta Slovenije i biodinamičke, ekološke i integrirane proizvodnje.

Kako je ovo ipak međunarodni događaj, posjetitelji će imati priliku vidjeti predstavljanja stranih država, regija i organizacija. Sajam će posjetiti i Europski kongres udruženja agrarnih ekonomista te Danube Soya Association - udruženje koje potiče proizvodnju poljoprivrednih kultura sa bjelančevinama i stočne hrane bez GMO.

Različite izložbe - od pčele do goveda

Događaj će uveličati stručne izložbe slovenskih autohtonih sorti domaćih životinja (konji sorte posavec, krškopoljska svinja i ovce sorte bjelokranjska pramenka), izložba goveda svih sorti u Sloveniji, hladnokrvnih slovenskih sorta konja, svinja, sitne stoke, izložba pčelarstva, malih životinja, izložba riba te jednodnevno predstavljanje kraških ovčara.

Osim stočarstva, mehanizacije i ratarstva, na sajmu će biti mjesta i za povrtlarstvo pa će tako biti održana izložba biljne proizvodnje u demonstracijskom vrtu koji uređuju učenici Biotehničke škole Rakičan. Osim te prezentacije, biti će predstavljeno i proširenje i nadogradnja permakulturnog - biodinamičkog vrta sa 60 m2 samoodrživog vrta za četveročlanu obitelj, sa voćnjakom starih sorti. Dakako, biti će prezentirane i slovenske sorte povrća.

Osim ranije navedenih natjecateljskih događaja, na samom sajmu održati će se i 16. natjecanje vlasnika šuma u sječi, izbor najteže tikve, potezanje konopa, natjecanje u plesanju polke te nogometna utakmica slovenske vinske reprezentacije, ali i jednodnevni festival piva. Za one najmlađe biti će organiziran kreativni vrtić, jahanje na konjima, ali i ekološke radionice jer ipak, uči se od malih nogu.

INPAK - 19. Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike

Sajam INPAK, koji će se održavati istovremeno sa sajmom Agra, ponuditi će različite vrste ambalaže, materijale i tehnologiju za njenu izradu, za pakiranje i obilježavanje, za opremanje skladišta, logistiku i postupanje sa otpadnom ambalažom. Stručni naglasak biti će na održivoj ambalaži (bioplastika, ambalaža od jedinstvenog materijala, 100 % reciklirani i reciklažni materijali, biorazgradivi materijali, ambalaža za višekratno korištenje), inovativnoj ambalaži (pametna ambalaža, aktivna ambalaža, novi ambalažni materijali, obilježavanje i poštivanje načela sljedivosti i nove tiskarske tehnike) i na postupanju sa otpadnom ambalažom. Posebna pažnja će se posvetiti dizajnu i grafičkoj opremi ambalaže. Prije sajma INPAK održati će se, pod pokroviteljstvom Privredne komore Slovenije, jubilarno stručno ocjenjivanje 35. slovenskog Oscara za ambalažu. Nagrađeni proizvodi biti će izloženi u okviru posebne izložbe na sajmovima INPAK i Agra.

Posjetitelji i izlagači iz tridesetak zemalja svijeta imati će priliku doživjeti međunarodno poslovno orkuženje, zanimljive prezentacije, stručne susrete, izložbe životinja i prezentacijskih nasada, a sve to popratiti će vesela društvena događanja primjerena za sve generacije. Osim toga, provoditi će se razne degustacije pa će i oni sa najzahtjevnijim nepcem uspjeti naći nešto za sebe.

Organizatori sajma pripremili su popuste na kupovinu ulaznica te pakete pogodnosti, kao i organizirane prijevoze autobusima. Ukoliko vas interesira cjelokupni program sajma, on se nalazi u prilogu ispod članka.


Dokumenti


Tagovi

Agra sajam Pomurski sejem Oscar za ambalažu INPAK Degustacije Slovenija Mehanizacija Priznanja i nagrade Ekološka proizvodnja Vinska kraljica Slovenije Vinski hram Međunarodni sajam


Partner