Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomurski sejem
  • 28.07.2014. 18:00

Agra obilježava međunarodnu godinu OPG-ova!

Agrar - sajam na kojemu će svaki poljoprivrednik naći nešto za sebe!

  • 196
  • 14
  • 0

Ovogodišnji sajam Agra obilježiti će 2014. godinu kao međunarodnu godinu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ovaj, 52. po redu, međunarodni poljoprivredno - prehrambeni sajam je najveći takvog tipa u Sloveniji i regiji, a održati će se od subote, 23. kolovoza, do četvrtka, 28. kolovoza 2014. godine.

Na sajmu će biti prikazane nove tehnologije i znanja u proizvodnji, koje nisu štetne za čovjeka i njegovu okolinu. Tijekom godine održana su različita natjecanja čiji će pobjednici izlagati na Agri. Konkretno, radi se o idućim događajima:

  • 35. slovenski Oscar za ambalažu
  • 35. Međunarodno ocjenjivanje mesa i mesnih proizvoda
  • Međunarodno ocjenjivanje mlijeka i mliječnih proizvoda
  • Međunarodno ocjenjivanje voćnih sokova, bezalkoholnih pića i flaširanih voda
  • Ocjenjivanja meda sa međunarodnim sudjelovanjem
  • Međunarodno ocjenjivanje poljoprivredne mehanizacije i opreme

Na sajmu Agra biti će dodijeljena priznanja najboljim proizvodima, a posjetitelji će moći uživati u besplatnim degustacijama najboljih proizvoda od mesa, mliječnih proizvoda, bezalkoholnih pića, vina, kao i u isprobavanju nagrađene poljoprivredne mehanizacije i opreme, a imati će priliku vidjeti i najistaknutije robne marke i dostignuća poljoprivredne i šumarske tehnike.

Za svakoga po nešto!

Biti će tu i predstavnici ekološke proizvodnje te predstavnici slovenskih autohtonih i domaćih sorti sjemena. Sajam neće biti isključivo prezentacijske prirode već će se odviti i različite radionice. Stručnjaci će govoriti o zaštiti poljoprivrednog zemljišta, održivom šumarstvu, poljoprivrednim tehnikama ekološke poljoprivrede, ali i krajobraznoj arhitekturi te uređenju okućnica.

Na sajmu će se predstaviti vrhunska ponuda namirnica i vina za degustaciju, ali i za prodaju. Zateći ćete i somelijere i vinske vitezove, vidjeti modernu opremu za prerađivačku industriju, vinarstvo i vinogradarstvo, a održati će se i izložba povodom 40. godišnjice ocjenjivanja vina u Gornjoj Radgoni u Vinskom hramu, dok će Vinska kraljica Slovenije stručno povesti degustacije vina. Jedan dio prostora sajma zauzimati će Agra tržnica sa ponudom tipičnih kulinarskih specijaliteta Slovenije i biodinamičke, ekološke i integrirane proizvodnje.

Kako je ovo ipak međunarodni događaj, posjetitelji će imati priliku vidjeti predstavljanja stranih država, regija i organizacija. Sajam će posjetiti i Europski kongres udruženja agrarnih ekonomista te Danube Soya Association - udruženje koje potiče proizvodnju poljoprivrednih kultura sa bjelančevinama i stočne hrane bez GMO.

Različite izložbe - od pčele do goveda

Događaj će uveličati stručne izložbe slovenskih autohtonih sorti domaćih životinja (konji sorte posavec, krškopoljska svinja i ovce sorte bjelokranjska pramenka), izložba goveda svih sorti u Sloveniji, hladnokrvnih slovenskih sorta konja, svinja, sitne stoke, izložba pčelarstva, malih životinja, izložba riba te jednodnevno predstavljanje kraških ovčara.

Osim stočarstva, mehanizacije i ratarstva, na sajmu će biti mjesta i za povrtlarstvo pa će tako biti održana izložba biljne proizvodnje u demonstracijskom vrtu koji uređuju učenici Biotehničke škole Rakičan. Osim te prezentacije, biti će predstavljeno i proširenje i nadogradnja permakulturnog - biodinamičkog vrta sa 60 m2 samoodrživog vrta za četveročlanu obitelj, sa voćnjakom starih sorti. Dakako, biti će prezentirane i slovenske sorte povrća.

Osim ranije navedenih natjecateljskih događaja, na samom sajmu održati će se i 16. natjecanje vlasnika šuma u sječi, izbor najteže tikve, potezanje konopa, natjecanje u plesanju polke te nogometna utakmica slovenske vinske reprezentacije, ali i jednodnevni festival piva. Za one najmlađe biti će organiziran kreativni vrtić, jahanje na konjima, ali i ekološke radionice jer ipak, uči se od malih nogu.

INPAK - 19. Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike

Sajam INPAK, koji će se održavati istovremeno sa sajmom Agra, ponuditi će različite vrste ambalaže, materijale i tehnologiju za njenu izradu, za pakiranje i obilježavanje, za opremanje skladišta, logistiku i postupanje sa otpadnom ambalažom. Stručni naglasak biti će na održivoj ambalaži (bioplastika, ambalaža od jedinstvenog materijala, 100 % reciklirani i reciklažni materijali, biorazgradivi materijali, ambalaža za višekratno korištenje), inovativnoj ambalaži (pametna ambalaža, aktivna ambalaža, novi ambalažni materijali, obilježavanje i poštivanje načela sljedivosti i nove tiskarske tehnike) i na postupanju sa otpadnom ambalažom. Posebna pažnja će se posvetiti dizajnu i grafičkoj opremi ambalaže. Prije sajma INPAK održati će se, pod pokroviteljstvom Privredne komore Slovenije, jubilarno stručno ocjenjivanje 35. slovenskog Oscara za ambalažu. Nagrađeni proizvodi biti će izloženi u okviru posebne izložbe na sajmovima INPAK i Agra.

Posjetitelji i izlagači iz tridesetak zemalja svijeta imati će priliku doživjeti međunarodno poslovno orkuženje, zanimljive prezentacije, stručne susrete, izložbe životinja i prezentacijskih nasada, a sve to popratiti će vesela društvena događanja primjerena za sve generacije. Osim toga, provoditi će se razne degustacije pa će i oni sa najzahtjevnijim nepcem uspjeti naći nešto za sebe.

Organizatori sajma pripremili su popuste na kupovinu ulaznica te pakete pogodnosti, kao i organizirane prijevoze autobusima. Ukoliko vas interesira cjelokupni program sajma, on se nalazi u prilogu ispod članka.


Dokumenti


Tagovi

Agra sajam Pomurski sejem Oscar za ambalažu INPAK Degustacije Slovenija Mehanizacija Priznanja i nagrade Ekološka proizvodnja Vinska kraljica Slovenije Vinski hram Međunarodni sajam


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]