Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sladorana
  • 05.09.2016. 13:30

90 tona po hektaru šećerne repe?

Održan Dan polja šećerne repe u županjskoj Sladorani!

  • 2.271
  • 276
  • 0

Ovogodišnji Dan polja šećerne repe županjske Sladorane održan je već tradicionalno na pokusnim poljima poduzeća Meretine d.o.o.

Na površini od 38 hektara napravljeno je više sortnih pokusa na kojima je ispitana kvaliteta sjemena, kvaliteta fungicida i način same primjene fungicida, a u okviru programa 70x17 proveden je čitav niz ogleda koji upućuju na ispravak, odnosno uklanjanje nedostataka i ograničenja u proizvodnji kako bi ostvarili maksimalne prinose u proizvodnji šećerne repe, a cilj je ostvariti kod većine proizvođača 70 tona i digestiju od 17%.

Kooperanti i poslovni partneri imali su priliku vidjeti i demonstraciju učinkovitosti mehaničke aplikacije pesticida. Sudionicima dana polja obratili su se predstavnici Uprave i upoznali ih s uvjetima ugovaranja novih sjetvenih površina.

Početak ovogodišnje kampanje najavljen za sredinu rujna. Očekuju se visoki prinosi, od 80 do čak 90 tona po hektaru, kao i visok postotak digestije.

Opći uvjeti za ugovaranje šećerne repe mogu se dobiti kod djelatnika sirovinske službe.


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Sladorana Šećerna repa Meretine Dan polja Županja


Autorica

Mirna Gašparović

Više [+]

Sa nekoliko godina iskustva u organizaciji proizvodnje i otkupa u Sladorani te pripremi časopisa i realizaciji projekta Zlatna repa, Mirna je odlučila pomoći poljoprivrednicima kroz informiranje putem Agrokluba!


Partner

Sladorana d.o.o.

Šećerana 63, 32270 Županja, Hrvatska
tel: 032/820-100, e-mail: info@sladorana.hr web: http://www.sladorana.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Imamo pobjednike natječaja #RuralFoto! Čitatelji Agrokluba iz tri države izabrali su najbolje ruralne fotografije u kategorijama proizvodnja, selo, životinje i priroda, a ovo su autori koji stoje iza njih kojima su nagrade uručene na konfer... Više [+]