Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sinj, 2014.
  • 01.07.2014. 10:00

9. Izložba stoke u Sinju

Na Izložbi stoke u Sinju sudjelovat će uzgajivači goveda, ovaca, koza i magaraca. Prošle godine predstavilo se 30-ak izlagača

  • 155
  • 11
  • 0

U organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije i Grada Sinja, 5. srpnja 2014. godine na Hipodromu u Sinju, s početkom u 10 sati, održat će se 9. županijska izložba stoke - Sinj 2014. Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede i Spitsko-dalmatinska županija.

Na izložbi će sudjelovati uzgajivači goveda s grlima krava i junica holstein pasmine, smeđe i buše. Uzgajivači ovaca će se predstaviti sa 7 kolekcija ovaca pasmine dalmatinska pramenka, dok će se uzgajivači koza predstaviti sa 7 kolekcija hrvatske šarene koze. Svaka prikazana kolekcija sastoji se od četiri muška i jednog ženskog grla, a sa svojim grlima sudjelovat će i uzgajivači magaraca.

Prošle godine šampionsko zvono osvojila je krava Shakira, holstein pasmine, OPG-a Putnik iz Brnaza kod Sinja, dok je u kozarskom dijelu izložbe šampionom proglašen jarac OPG-a Nedjeljka Vojkovića iz Gale. Svim nagrađenim grlima po kolekcijama pripale su diplome Hrvatske poljoprivredne agencije te novčane nagrade za koje se pobrinuo organizator. Izložbu je posjetilo 30-ak izlagača stočara Splitsko-dalmatinske županije, a osim u izložbi stoke, posjetitelji su mogli uživati i u poprtanom sadržaju poput, prezentacije starih običaja, etno predmeta i tradicijskih zanata, izvornoj narodnoj nošnji tog kraja te starim napjevima i pjesmama koje su izveli članovi Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja.


Tagovi

Sinj Hrvatska poljoprivredna agencija Županijska izložba stoke Udruga proizvođača mlijeka Dalmacije Ministarstvo poljoprivrede Splitsko-dalmatinska županija Uzgajivači goveda Stočari Tradicijski zanati OPG Putnik Nedjeljko Vojković Ovce Koze

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/