Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 21.02.2009.

8. sajam Proizvodi hrvatskog sela

  • 2.136
  • 106
  • 0

Dana 3., 4. i 5. travnja 2009. godine održat će se 8. sajamska priredba PROIZVODI HRVATSKOG SELA. Sajam će biti organiziran u šatoru na jezeru Bundek u Zagrebu.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA su specijalizirana sajamska priredba na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju proizvodi hrvatskog sela: hrana i piće, proizvodi kućne radinosti i tradicijskih obrta.

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima PROIZVODI HRVATSKOG SELA su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Do sada je na PROIZVODIMA HRVATSKOG SELA izlagalo oko tisuću proizvođača iz svih krajeva Hrvatske, a posjetilo ga je više od trideset tisuća potrošača.

PROIZVODI HRVATSKOG SELA pripomogli su buđenju zanimanja domaćeg tržišta za seljačke proizvode, a proizvođače većeg broja proizvoda, posebice prerađevina, ohrabrili i potakli da povećaju proizvodnju i legaliziraju ponudu. Danas su oni uspješni tržni proizvođači.

Temeljni ciljevi ove priredbe ostali su isti: promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Naravno, nismo zaboravili na kulturu i tradiciju hrvatskog sela.

Ove godine na sajmu će izlagati rekordnih 400 izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Očekuje se oko petnaestak tisuća posjetitelja. Stoga smo priredbu preselili s dosadašnje lokacije na Jezero Bundek.

Pored tradicionalnih prodajnih izložbi hrane, pića, rukotvorina i suvenira posebno atraktivna će biti 3. izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, Bambino kup - natjecanje mladih uzgajivača teladi te ocjenjivanje hrvatskih tradicijskih proizvoda. Sajam će obogatiti dva okrugla stola: Mjere ruralnog razvitka u EU i Šuma prijatelj sela. Za sladokusce će biti atraktivno pripremanje tradicionalnih hrvatskih jela.

Tijekom održavanja sajma nastupat će više kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava.

Organizatori 8. Sajma PHS su Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Agrarno Savjetovanje d.o.o.

pročelnik Ureda
Emil Tuk, dr. vet. met.

za Agrarno savjetovanje d.o.o.
dr. sc. Damir Kovačić


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]