Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani vina i turizma
  • 14.04.2014. 14:00

6. Dani vina i turizma u Osijeku

Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije respektrabilna su manifestacija koja će i ove godine privući brojne posjetitelje

  • 238
  • 18
  • 0

Vino, kao jedan od najvažnijih proizvoda Osječko-baranjske županije, po kojemu su zapravo i cijela Slavonija i Baranja poznate i izvan granica Hrvatske, okupit će brojne ljubitelje dobre kapljice. Naime, ovogodišnji 6. Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije održat će se 2. i 3. svibnja 2014. u Osijeku. Cilj manifestacije je razvoj turističkih destinacija i sadržaja vinskih cesta uz bogaćenje turističke ponude.

Na Danima vina i turizma svoje proizvode će predstaviti brojni vinari, voćari i vinogradari, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te brojne baranjske udruge i obrtnici. Vino iz četiri izuzetno cijenjena vinogorja - baranjskog, erdutskog, đakovačkog i feričanačkog, svakako je i jedan od najvažnijih aduta osječko-baranjskog turizma. A uz gastronomsku ponudu ovog dijela Slavonije te Baranje, dobitna je to kombinacija koja uz ostale prirodne, kulturne, tradicijske, sportske i druge sadržaje svake godine privlači sve veći broj gostiju.

Osječko-baranjska županija vodeća je u kontinentalnom turizmu

Turizam je tako u nešto više od desetak mukotrpnih godina ulaganja brojnih obiteljskih gospodarstava i tvrtki u vinogradarstvo, podrume, vinarije, ugostiteljsku ponudu, pansione i hotele, postao sasvim solidan izvor prihoda u Osječko-baranjskoj županiji (OBŽ). Dokazuju to i brojke prema kojima je OBŽ vodeća hrvatska županija po kontinentalnom turizmu.

To je i više nego dovoljan razlog da se Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i turističke zajednice Županije i Grada oduže svima koji ulažu svoj trud i neumorno slažu sve veći i ljepši turistički mozaik. I učinili su to, organizirajući i ove godine 6. Dane vina i turizma OBŽ, čija će se glavna svečanost održati 3. svibnja, na središnjem trgu osječke Tvrđe.

Na jednom mjestu svoje će proizvode i usluge tisućama posjetitelja predstaviti vinari, obiteljska gospodarstva, obrtnici, tvrtke i udruge. I ove godine bit će odabrana najbolja vina čiji proizvođači će biti nagrađeni. Uz bogat kulturno-umjetnički program posjetitelji će, uz kvalitetna vina, moći kušati tradicionalno spravljeni čobanac i fiš-paprikaš. A kada se svemu tome nadoda i nadaleko poznati Sajam antikviteta, nastaje respektabilna manifestacija koja će i ove godine privući brojne posjetitelje.

U prilogu članka, u PDF obliku, možete pronaći prijavnicu za izlagače.


Dokumenti


Tagovi

Dani vina i turizma Osječko-baranjska Osijek Tvrđa Vina Vinarstvo Kontinentalni turizam Sajam antikviteta OPG


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs