Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 5. Medni dani
  • 08.09.2013.

5. Samoborski medni dani 2013

Program 5. Samoborskih mednih dana obuhvaća stručna predavanja, apiterapijsko savjetovalište, kulturno-umjetnički program, prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda te gastronomsku kušaonicu

Foto: RGBStock.com
  • 270
  • 13
  • 0

14. i 15. rujna 2013. održavaju se 5. Samoborski medni dani 2013., s predviđenim programom na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava, Trgu Matice Hrvatske i u Livadićevoj ulici u Samoboru (podrum Samoborske vinogradarsko - vinarske udruge Brenta).

Cilj organizacije 5. Samoborskih mednih dana je prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih proizvoda samoborskog i svetonedeljskog kraja. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Samobora i Grada Sveta Nedjelja. Institucionalni pokrovitelji su Hrvatski pčelarski savez i Hrvatsko apiterapijsko društvo. Suorganizatori manifestacije su udruga Pozitiva S+, Poduzetnički centar Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, Udruženje obrtnika grada Samobora, te lovačke udruge Lovnog ureda Samobor - Srna, Jastreb, Šljuka, Žumberačka gora i Vepar žumberački.

Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter. Na manifestaciji će sudjelovati pčelarice i pčelari, obrtnici i drugi izlagači tradicijske baštine i starih zanata (oni koji imaju ugovorni odnos sa Gradom Samoborom za vikend prodaju na Trgu), dakle oko 30-ak njih, uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda.

Izlagači će imati na raspolaganju drvene izložbene kioske - štandove. Izlagači pčelari biti će smješteni na dijelu Trga kralja Tomislava ispred „Apoteke“, dok će izlagači tradicijske baštine biti smješteni kao i obično ispred zgrade „Gradske Vijećnice“.

Program 5. Samoborskih mednih dana obuhvaća pet tematskih cijelina, i to stručna predavanja s praktikumima, prezentacijama i pčelarskim radionicama (Mala dvorana Pučkog otvorenog učilišta), apiterapijsko savjetovalište, kulturno-umjetnički program, prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda, proizvoda od meda i na bazi meda, te gastronomsku kušaonicu gdje ističemo natjecanje u pripremanju medenih kolača i natjecanje u pripremi lovačkog paprikaša s peludom i medom.

Kao zanimljivost za posjetitelje (posebno najmlađe) biti će izložene i unikatne, ručno oslikane košnice našega pčelara Ante Bulučića „Osibara“. Posebna atrakcija manifestacije je kušaonica i ocijenjivanje izloženih proizvoda, te nagradna igra i tombola za posjetutelje za što je osiguran bogati nagradni (medeni) fond. Kroz kušaonicu pčelinjih proizvoda ocijenjivati će se najbolji med, najbolji medenjak. Kroz nastupe kulturno - umjetničkih društava, dječijih zborova, pjevačkih skupina, tamburaša i drugih predstaviti će se posjetiteljima dio kulturne baštine, pjesama, plesova i običaja našega kraja gradova Samobora i Svete Nedelje, odnosno Zagrebačke županije.

S obzirom na sve veću popularizaciju meda i njegovu potrošnju, te zbog izuzetnog značaja ove pčelarske manifestacije za nas, pozivamo Vas i molimo da pozovete sve zainteresirane da posjete 5. Samoborske Medne dane.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

5. Medni dani Samobor Zagrebačka županija Grad Sveta Nedelja Hrvatski pčelarski savez Promotivna prodaja Stručna predavanja Kušaonica