Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival maslina
  • 21.11.2019. 15:40
  • Grad Zagreb, Zagreb

5. Festival maslina u Zagrebu, na vrijeme pošaljite ulja na analizu!

Ova i slične manifestacije najbolji su put unapređenja i podizanja kvalitete naših maslinovih ulja, edukacije maslinara, a sve u cilju promoviranja Hrvatske kao vodeće maslinarske zemlje u svijetu.

Foto: zagreboliveinstitute.hr
  • 706
  • 39
  • 0

Peti, jubilarni Festival maslina u Zagrebu pod sloganom "Maslina u srcu Zagreba", održat će se u hotelu The Westin, 22. i 23. veljače 2020. godine. 

"Maslinari svih hrvatskih maslinarskih regija, ali i susjednih zemalja mogu svoja ulja na analizu poslati do 10. siječnja, a proglašenje pobjednika bit će na svečanosti 21. veljače 2020. godine. Kemijsku analizu ulja i senzorsko ocjenjivanje provodi Udruga senzorskih analitičara maslinovog ulja Olea Zadar", pozivaju iz Zagrebačkog maslinarskog instituta. 

Kako dodaju, ova i slične manifestacije najbolji su put unapređenja i podizanja kvalitete naših maslinovih ulja, edukacije maslinara o najnovijim znanstvenim dostignućima, jednako kao i razmjene njihovih osobnih iskustava, a sve u cilju promoviranja Hrvatske kao vodeće maslinarske zemlje u svijetu.

"Posebno značajnim držimo da ovakvu vrstu promocije trebamo iskoristiti u razdoblju kada naša zemlja predsjedava Europskom unijom", naglašavaju. 

Organizator je, kao i svake godine, Zagrebački maslinarski institut, a suorganizator Ministarstvo poljoprivrede - Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede. 

Više detalja pročitajte ovdje


Tagovi

Festival maslina Maslina u srcu Zagreba Maslinova ulja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).