Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vino
  • 29.07.2013.

46. Iločka berba grožđa

Iločka berba grožđa održava se 31.kolovoza do 8. rujna

Foto: Stock.xchng
  • 708
  • 25
  • 0

Početkom rujna u Iloku se tradicionalno od 1962. godine održava kulturno-zabavna i gospodarsko-turistička manifestacija "Iločka berba grožđa". Proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pucana u vrijeme početka berbe sa svrhom cuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima.

Do današnjih dana "Iločka berba grožđa" prerasla je u značajnu manifestaciju etno-vinsko-turističkog karaktera koja traje više dana i privlači sve veci broj gostiju i posjetitelja različitih programa. Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima, u kojima sudjeluje oko 400 sudionika, a koje posjeti oko 8 000 posjetitelja. Dio gostiju dolazi i iz susjedne Vojvodine.

Pokrovitelji i počasni sudionici "Iločke berbe grožđa" do sada su bili predsjednici Vlade RH, predsjednici Sabora i drugi visoki dužnosnici, što je potvrda znacaja manifestacije i potpora revitalizaciji istočne Slavonije. Nositelji manifestacije su Grad Ilok i Turistička zajednica grada Iloka.

Izvor: Turizamilok.hr, Foto: Stock.xchng


Tagovi

Berba grožđa Ilok Tradicija Vinograd

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.