Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vino
  • 29.07.2013.

46. Iločka berba grožđa

Iločka berba grožđa održava se 31.kolovoza do 8. rujna

Foto: Stock.xchng
  • 706
  • 25
  • 0

Početkom rujna u Iloku se tradicionalno od 1962. godine održava kulturno-zabavna i gospodarsko-turistička manifestacija "Iločka berba grožđa". Proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pucana u vrijeme početka berbe sa svrhom cuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima.

Do današnjih dana "Iločka berba grožđa" prerasla je u značajnu manifestaciju etno-vinsko-turističkog karaktera koja traje više dana i privlači sve veci broj gostiju i posjetitelja različitih programa. Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima, u kojima sudjeluje oko 400 sudionika, a koje posjeti oko 8 000 posjetitelja. Dio gostiju dolazi i iz susjedne Vojvodine.

Pokrovitelji i počasni sudionici "Iločke berbe grožđa" do sada su bili predsjednici Vlade RH, predsjednici Sabora i drugi visoki dužnosnici, što je potvrda znacaja manifestacije i potpora revitalizaciji istočne Slavonije. Nositelji manifestacije su Grad Ilok i Turistička zajednica grada Iloka.

Izvor: Turizamilok.hr, Foto: Stock.xchng


Tagovi

Berba grožđa Ilok Tradicija Vinograd

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Slavonski poljoprivrednici danas su traktorima stigli u središte Đakova, ispred Župne crkve Svih Svetih, gotovo na samom korzu. #prosvjed
Uskoro više!
Foto: Željka Rački-Kristić