Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive
  • 16.07.2017. 16:30

44. izdanje Sajma šljive u Gradačcu

Već 44. Gradačački sajam šljive, Međunarodni Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, održat će se u periodu od 23. do 27. kolovoza u Gradačcu, u BiH.

Foto: gradacackisajam.com.ba
  • 1.500
  • 109
  • 0

Već 44. međunarodni Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive, održat će se u periodu od 23. do 27. kolovoza u Gradačcu, u susjednoj BiH.

Ideja o organizaciji manifestacije u čijem bi centru pažnje bila šljiva, kao najznačajniji voćarski proizvod tog kraja, možemo reći da je nastala spontano, ali ipak s jakim motivom i već potpuno utemeljenim osnovama. Prema pisanim dokumentima i svjedočanstvima te 1969. godine, urod šljive je bio nezapamćen. Proizvođači su se našli u situaciji vrlo otežanog plasmana, a prerađivački kapaciteti su bili premali. Sama po sebi nametnula se potreba da se ukaže na Gradačac i njegove potencijale vezane za šljivu.

Nakon opsežnih, ali rekordno brzo izvršenih priprema prvi "Dan šljive", je održan 30. i 31. kolovoza 1969. godine. Sajam šljive u Gradačcu sve godine postojanja bio je učionica za nova saznanja i nove prezentacije znanstvenih iskustava u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije.

U skorije vrijeme napravljen je kvalitetan pomak u broju ponuđenih tema i sudionika koji dolaze iz renomiranih visokoznanstvenih ustanova ex-Jugoslavije. Gradačačko savjetovanje dobiva i novi naziv "Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem - agroTECH".

Foto: gradacackisajam.com.ba


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/