AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » 44. izdanje Sajma šljive u Gradačcu

44. izdanje Sajma šljive u Gradačcu

Sajam šljive

44. izdanje Sajma šljive u Gradačcu

Datum: 16.07.2017. 16:30

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Već 44. Gradačački sajam šljive, Međunarodni Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, održat će se u periodu od 23. do 27. kolovoza u Gradačcu, u BiH.

Već 44. međunarodni Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive, održat će se u periodu od 23. do 27. kolovoza u Gradačcu, u susjednoj BiH.

Ideja o organizaciji manifestacije u čijem bi centru pažnje bila šljiva, kao najznačajniji voćarski proizvod tog kraja, možemo reći da je nastala spontano, ali ipak s jakim motivom i već potpuno utemeljenim osnovama. Prema pisanim dokumentima i svjedočanstvima te 1969. godine, urod šljive je bio nezapamćen. Proizvođači su se našli u situaciji vrlo otežanog plasmana, a prerađivački kapaciteti su bili premali. Sama po sebi nametnula se potreba da se ukaže na Gradačac i njegove potencijale vezane za šljivu.

Nakon opsežnih, ali rekordno brzo izvršenih priprema prvi "Dan šljive", je održan 30. i 31. kolovoza 1969. godine. Sajam šljive u Gradačcu sve godine postojanja bio je učionica za nova saznanja i nove prezentacije znanstvenih iskustava u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije.

U skorije vrijeme napravljen je kvalitetan pomak u broju ponuđenih tema i sudionika koji dolaze iz renomiranih visokoznanstvenih ustanova ex-Jugoslavije. Gradačačko savjetovanje dobiva i novi naziv "Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem - agroTECH".

Foto: gradacackisajam.com.ba

Broj pregleda članka: 1435; Uspješnost članka: 107.75

Tagovi: Sajam šljive

Ključne riječi članka: 44, izdanje, sajma, sljive, u, gradaccu, šljive, godine, sajam, gradačcu


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!