Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tradicijski proizvodi
  • 21.02.2014. 10:00

4. Sajam Zlatne niti Županje

Tradicijski proizvodi, kulturna baština i lokalni običaji i ove godine bit će prikazani za Zlatnim nitima Županje

  • 248
  • 17
  • 0

Turistička zajednica grada Županja organizira 4. Sajam Zlatne niti, koji će se ove godine održati od 28. veljače do 2. ožujka na Trgu Kralja Tomislava u Županji.

Kao i svake godine, posjetitelje očekuje velik asortiman najrazličitijih tradicijskih proizvoda. Sajam je zamišljen s ciljem približavanja, široj zajednici, raznolikosti proizvoda hrvatskih proizvođača te poticanja građana da se i sami aktivnije uključe u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje, naročito tradicijskih suvenira i rukotvorina, te pripreme starinskih jela.

Za vrijeme trajanja manifestacije organiziraju se različite radionice poput izrade zlatoveza, izrade tradicijskih frizura, šaranja tikvica i slično. Time se stvara prilika za postojeće proizvođače, tvrtke, obrtnike i udruge diljem Hrvatske da prikažu svoj rad, međusobno se bolje upoznaju, razmjene iskustva i ideje te planiraju buduće zajedničke aktivnosti.

Prošlogodišnji sajam okupilo je pedesetak izlagača iz Hrvatske i BiH, koji su predstavili svoje tradicijske proizvode. Inače, sajam Zlatne niti ponikao je iz projekta 'Cesta zlatne niti', a u sklopu kojeg je osmišljena tematska ruta od 60 kilometara kroz deset mjesta u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Rutom su povezani Županja, Štitar, Babina Greda, Cerna, Šiškovci, Gradište, Bošnjaci, Vrbanja, Drenovci i Kruševica, a posjetiteljima se u svakom od mjesta približavaju prirodne posebnosti, kulturna baština, lokalni običaji i folklorne manifestacije te način na koji se čuvaju tradicionalne vrijednosti kao stil života cijelog područja.


Tagovi

Zlatne niti Županja Tradicijski proizvodi Rakija Med Suveniri Zlatovez Sajam


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.