Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Space 2023
  • 03.06.2023. 15:00

37. Međunarodni sajam stočarstva Space 2023. u Francuskoj

Prestižna sajamska manifestacija i ove godine donosi mnogo noviteta, preko 1200 izlagača, a očekuje se više od 90.000 posjetitelja

Foto: SPACE Rennes
  • 588
  • 76
  • 0

SPACE 2023, najveći europski sajam iz sektora stočarstva, održava se od 12. do 14. rujna u Rennes Exhibition Centre u Francuskoj.

Ovo već 37. izdanje se priprema u kontekstu rastućih troškova energije, obnove generacija, neviđeno visokih cijena poljoprivrednih proizvoda i klimatskih promjena. U okruženju koje je suočeno sa strukturnim promjenama u ovom poljoprivrednom sektoru, SPACE postaje sve važniji događaj za sve profesionalce. To je mjesto gdje mogu prikupiti informacije, razmjeniti ideje i pronalaziti nova poznanstva za nastavak razvoja i prilagođavanja uzgoja životinja.

Izlagači i posjetitelji iz cijelog svijeta

Očekuje se sudjelovanje preko 1.200 izlagača i više od 90.000 posjetitelja. Izlagači će biti iz cijelog svijeta, posebno Europe, Bliskog istoka, zapadne i centralne Afrike. Novih je 177 izlagača i 76 međunarodnih tvrtki. 

Vrhunski događaj u sektoru stočarstva

Sajam će biti podijeljen na sektore koji se bave energetskim i ekološkim rješenjima, zatim istraživanju i razvoju, start-upovima i Espaceu za budućnost, opremi za uzgoj svinja. Bit će i dobavljača stočnih objekata. I ove godine održava se Forum mladih posvećenih stočarstvu.

Izložbe, aukcije stoke, oprema, nagrade, inovacije

Innov'Space natjecanje čini ovaj sajam vodećim događajem za inovacije u svim sektorima stočarstva. Lista dobitnika nagrada za 2023. bit će objavljena u srpnju, 

I ove godine biraju najbolja grla

Novo natjecanje Tech'Agri Challenge je posvećeno inovacijama na raskrižju poljoprivrednog i digitalnog sektora za studente. Posjetitelje očekuje i Genetička izložba, a sajam će biti domaćin nacionalnog natjecanja u raznim pasminama koje će biti predstavljene tijekom cijele manifestacije. Održavaju se aukcije više pasmina. "Genomic Elite" za mliječne i mješovite predstavlja 550 goveda 13 različitih pasmina. Bit će prikazano i 200 ovaca i koza 11 različitih pasmina.

Ove godine pripremaju se razne konferencije, a poseban dio sajma će biti posvećen akvakulturi i desetogodišnjici SOLAAL-a, vodećeg udruženje u svijetu poljoprivrede, koje se bori protiv siromaštva i rasipanja hrane.


Fotoprilog


Tagovi

Francuska SPACE 2023 Sajam stočarstva Izložba stoke Aukcija stoke Stočarstvo Sajam u Francuskoj


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.