Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija 2014
  • 18.07.2014. 09:00

3. Festival soli u Ninu

Nin će 07. kolovoza 2014. godine organizirati 3. po redu Festival soli, a sve posjetitelje očekuje zanimljiv i zabavan program

  • 167
  • 11
  • 0

Svima je vjerojatno na spomen grada Nina prva asocijacija - sol. Povijest Solane Nin seže još u rimska vremena pa nije čudo da su joj odlučili posvetiti jedan festival u godini. Ideja je prvi puta realizirana 2012. godine kada se i održao prvi festival soli unutar Solane Nin.

Ove godine Festival soli održat će se 07. kolovoza, a posjetitelji Nina taj će dan moći će uživati u pripremi vrhunskih specijaliteta u kojima se kao začin koristi cvijet soli, u posljednje vrijeme sve popularniji u modernoj gastronomiji. Osim toga, posjetitelji će na brojnim radionicama moći izraziti svoju kreativnost ali i doznati brojne zanimljivosti o ovoj važnoj namirnici.

Ninska solana jedna je od rijetkih koje proizvode sol na tradicionalan i ekološki način kroz pet faza.

Prošlogodišni Festival posjetitelje je oduševio brojnim događanjima, a jedno od njih bila je i tematska radionica specijalistice za kliničku dijetetiku i nutricionistice Tene Niseteo, koja je posjetiteljima govorila o blagodatima soli, ali i predstavila njezinu pravilnu primjenu u kuhinji. Poslijepodne je bilo rezervirano za roštiljadu s Cvijetnom soli, a konačnu odluku o pobjedniku donio je žiri na čelu s poznatim chefom Matom Jankovićem. Posjetitelji su također, imali priliku na jedan dan postati berači soli.


Tagovi

Festival soli Nin Tena Niseteo Solana Cvijet soli Radionice Mate Janković Berba soli

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]