Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro startup
  • 10.10.2018. 12:25

3. Agro startup: Ohrabriti i inspirirati više od 150 okupljenih studenata na bavljenje poljoprivredom

Otvoreno je treće izdanje Agro startup konferencije, na kojoj se prvog dana okupilo više od 150 studenata agronomije iz Zagreba, Osijeka, Zadra, Križevaca i Požege.

Foto: Apriori World
  • 550
  • 57
  • 0

Treće izdanje Agro startup konferencije otvoreno je danas na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, na kojoj se prvog dana okupilo više od 150 studenata agronomije iz Zagreba, Osijeka, Zadra, Križevaca i Požege. 

"Agro Startup jedinstvena je edukacijska platforma u Europi koju ne bismo mogli organizirati bez suradnje s Fakultetima kojima sam beskrajno zahvalan i koji, u skladu sa svojom misijom, žele pružiti vama studentima što više mogućnosti izvan službenog programa studija. Želim vam da pronađete pravi put, da budete hrabri i da pokušate iskoristiti sve izvore financiranja kako biste pokrenuli vlastiti posao. Svaki dan u životu poslovanja predstavlja određen rizik, ali sve je to premostivo ako u vama postoji jasna želja i volja da ostvarite svoje ideje", rekao je predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić otvarajući konferenciju.

Inspiracija za mlade poljoprivrednike i studente

Osnovni cilj konferencije je, navodi se u priopćenju, inspirirati studente, mlade poljoprivrednike i ohrabriti ih na zanimanje i bavljenje poljoprivredom. Upravo zbog toga i ovogodišnji program konferencije nudi niz zanimljivih predavanja i uspješnih primjera iz prakse koji im nude širi uvid u mogućnosti pokretanja poljoprivrednog poslovanja. 

Tako će, između ostalog, sudionici konferencije imati priliku čuti raspravu iz pogleda mladih kolega na temu perspektive hrvatske poljoprivrede, više o hrvatskim startupovima te iskustva žena u poljoprivredi. 

dv
Krunoslav Zmaić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek na 3. Agro startup konferenciji

Drugi dan konferencije donijet će zanimljiva predavanja na temu mogućnosti hrvatske poljoprivrede danas, ruralni razvoj u kontekstu Zajedničke poljoprivredne politike, o financijskoj podršci hrvatskih institucija te o važnosti i načinima osiguranja u poljoprivredi. 

Organizatori konferencije su specijalizirana agencija za komunikacijski menadžment, Apriori World iz Zagreba te Agronomski fakultet u Zagrebu. Podršku im pružaju Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika, niz tvrtki i institucija te Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske koje je i ove godine ponosni pokrovitelj konferencije. 

Prvo izdanje konferencije je održano u listopadu 2016, godine, a drugo u listopadu 2017. godine. Želja organizatora je da to postane jedinstveno mjesto razmjene ideje, znanja i iskustava mladih poljoprivrednika, predstavnika akademske zajednice, institucija i drugih  aktera hrvatske poljoprivrede, zaključuje se u priopćenju.


Tagovi

Agro Startup Zagreb Studentska konferencija Mladi poljoprivrednici


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?