Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajamska manifestacija
  • 28.04.2022. 15:00

29. Dani stočarstva i poljoprivrede Velike ravnice u mađarskom Vašrelju

Izložba i sajam će predstaviti sve što je vezano za stočarstvo - od goveda do mehanizacije. Održat će se i aukcijska prodaja rasplodnih životinja, degustacije jela, natjecanja, ali i stručni skupovi

Foto: Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
  • 199
  • 31
  • 0

Mađarski grad Vašrelj (Hódmezővásárhely) je domaćin 29. Izložbe i sajma Dani stočarstva i poljoprivrede Velike ravnice od 5. do 7. svibnja 2022. godine. Trodnevna manifestacija je postala najvažniji stručni skup mađarskog agrara i najveća stočarska izložba u ovoj državi i regiji.

Bit će predstavljena najbolja goveda, konji, svinje, ovce, koze, proizvodna i ukrasna perad, kunići, kao i dostignuća u ribarstvu i lovu. Sudjeluju najkompetentniji izlagači iz industrijskog sektora koji prate stočarsku i srodnu biljnu proizvodnju.

Predstavit će domaću autohtonu pasminu, mađarsko podolsko (sivo) govedo, koja se ne može vidjeti na drugim sličnim sajmovima.

Jedinstvena domaća pasmina goveda

Za Izložbu istaknuta pasmina konja 2022. godine je Furioso-North Star, koja je stvorena u ergeli Mezőhegyes.

Osim javnih izložbi, održat će se aukcijska prodaja rasplodnih životinja, mnogobrojne tematske konferencije i skupovi, dodjele nagrada, izložbe pasa, posebno mađarske vižle, konjički turnir. Posjetitelji će moći sudjelovati u raznovrsnim programima kao što su degustacije jela, mliječnih proizvoda, natjecanje u kuhanju, razne demonstracije praktičnih vještina kao što je muža, a najavljeno je i puno sadržaja za djecu.

Bogat i raznovrstan program

Bit će predstavljeni i strojevi za proizvodnju bilja neophodnog za stočarstvo, veterinarska medicina, tehnologije proizvodnje stočne hrane.

U okviru stručnog dijela programa održat će se tri predavanja za konzultante o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, s posebnim osvrtom na stočarstvo.

Ulaznica na sajam je 2.500 mađarskih forinti (6,6 eura), a za djecu do 18 godina ulaz je besplatan. Ista je cijena i za parking.


Fotoprilog


Tagovi

Mađarska Furioso-North Star Sajam Varšelj Izložba stoke


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zna neko šta je ovo?