Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinistra
  • 14.04.2021. 16:00
  • Istarska, Poreč

27. Vinistra ipak u lipnju na otvorenom prostoru

Ovu vijest potvrdio je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre u tjednu ocjenjivanja vina i alkoholnih pića i Svijeta Malvazija, u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna.

Foto: Danilo Dragosavac/Vinistra
  • 296
  • 251
  • 0

Iako je bila najavljena za svibanj, 27. Vinistra ipak će se održati u lipnju u uvali Peškera u Poreču. Točan datum saznat će se naknadno, najavio je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara Istre.

Ovu vijest potvrdio je u tjednu ocjenjivanja vina i alkoholnih pića.

"Iznimno smo sretni što smo unatoč koronakrizi, nakon godinu dana pauze uspjeli organizirati ocjenjivanje i 12. Svijet malvazija kao tradicionalni uvod u Vinistru. I to u posve novim okolnostima“, rekao je Benvenuti dodavši kako su zbog epidemioloških mjera primjerice smanjili smo broj komisija na tri, a za strane ocjenjivače iz Italije i Slovenije omogućili PCR i antigenski test.

Tako je na ovogodišnje ocjenjivanje ukupno pristiglo 415 uzoraka vina i 20 jakih alkoholnih pića, oko 15 posto manje nego prijašnjih godina, očekivano zbog koronakrize.

"Na 12. Svijet malvazija, neformalno svjetsko prvenstvo ove sorte, ocjenjujemo 220 uzoraka - iz Hrvatske 166, Italije 24, Slovenije 20, Španjolske i Grčke po pet. Što se tiče svježih vina prema do sada kušanim uzorcima mogu reći da je berba 2020. bila odlična, dok su odležana vina punog i zaokruženog okusa“, istaknuo je tom prigodom Mario Staver, predsjednik ocjenjivačke komisije. 

Da je Vinistra jedan od simbola Poreča i Istre potvrdili su porečki gradonačelnik Loris Peršurić i direktor TZ grada Poreča Nenad Valenik, a Emil Perdec, predstavnik Plave Lagune, hotelske kuće koja je godinama partner ovoj regionalnoj vinskoj manifestaciji istaknuo je kako se turistički radnici iznimno vesele manifestacijama u ovim izazovnim vremenima, posebno onima kojima je u fokusu doživljaj i hedonizam, a upravo to nude istarska vina.

U svakodnevnoj su komunikaciji, kaže Benvenuti, s istarskim Stožerom civilne zaštite i vjeruju kako će se najveća manifestacija vina na ovome području održati.

Vidimo se u Poreču na 27. Vinistri?

A svi već sad mogu uživati u vinima u kaštelu Morosini Grimani u Svetvičentu u kojem Vinistra ima prodajni punkt i na tjednoj razini planira organizirati sljubljivanja vrhunskih istarskih vina i sireva, a suradnja je potvrđena potpisivanjem ugovora s tvrtkom Savičenta, stoji u priopćenju. 


Tagovi

Vinistra Lipanj Poreč Nikola Benvenuti 12. Svijet malvazija Epidemiološke mjere


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/