• Sajam
  • 20.02.2014. 13:39

21. Osječki proljetni sajam

Od 7. do 9. ožujka posjetite 21. Osječki proljetni sajam

  • 466
  • 39
  • 0

Osječki sajam d.o.o., organizator je 21. Osječkog proljetnog sajma, u Osijeku, od 07. - 09. ožujka 2014. u suradnji s HGK ŽK Osijek, Hrvatskom obrtničkom komorom i HOK OK Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Sajam se održava na 2000 m² zatvorenog i 5000 m² otvorenog izložbenog prostora i predstavlja značajnu sajamsku priredbu, čiji je cilj promicanje proizvoda, usluga i tehnologija koje će unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju, te na ekološki prihvatljiv, energetski učinkovit i ekonomski opravdan način pridonijeti unapređenju ruralnog razvoja koje direktno utječe gospodarskom razvoju naše regije. Sajamska manifestacija, nastala iz potrebe podrške poljoprivrednoj proizvodnji, kao osnovnoj djelatnosti naše regije, održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa.

Programom sajamske priredbe obuhvaćene su slijedeće djelatnosti: poljoprivreda, prehrana, voda, tlo, osiguravajuće institucije i banke, a od ove godine i prikaz dostignuća hrvatskog obrtništva. Zahvaljujući petnaestogodišnjoj suradnji na stvaranju i razvoju Obrtničkog sajma, Hrvatske obrtničke komore i Osječkog sajma, našoj regiji predstavljen je značajan broj hrvatskih obrtnika organiziranih u županijske obrtničke komore. Predstojeća sajamska priredba na kojoj će se predstavljati obrtničke komore naše i susjednih zemalja je 15. Obrtnički sajam kao sastavni dio 21. Osječkog proljetnog sajma.

Velike šanse i potencijal, u službi razvoja hrvatskog gospodarstva, upravo je u hrvatskom obrtništvu, posebice u našoj regiji kao podrška poljoprivrednoj proizvodnji. Proizvodnja zdrave hrane i razvijeno obrtništvo kao prilika i mogućnost za zapošljavanje, opravdani su temelj za mogući gospodarski prosperitet i održivi ruralni razvoj. Uz održivo gospodarenje prirodnim resursima, sajamska priredba pridonosi nacionalnoj strategiji ravnomjernog regionalnog razvoja.

21. Osječki proljetni sajam, kao snažan alat tržišne komunikacije, postao je nezaobilazno mjesto poslovnih susreta izlagača: proizvođača, trgovaca, obrtnika s krajnjim kupcem - brojnim posjetiteljima. Tematsko određenje sajamske priredbe, uvjeti izlaganja i prodaje, velik broj posjetitelja, tradicija održavanja, mjesto održavanja u središtu poljoprivredne proizvodnje u regiji, profesionalnost u izvedbi i oblikovanju priredbe, komparativne su prednosti zbog kojih smo uvjereni u odaziv dosadašnjih, ali i nastup novih izlagača.

Pokrovitelji sajma su: Petrokemija Kutina, Ministrarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije, Osječko - baranjska županija, Grad Osijek, Županijska komora Osijek, Obrtnička komora Osječko - baranjske županije, Osječko pivo, Parangal, Gradski radio, Carpathian region business network, Agroklub, Gradski radio, Osječka televizija, Večernji list, HRT radio Osijek.


Tagovi

Proljetni sajam Osijek Poljoprivreda Voda Tlo Obrtnici


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB