Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tradicionalna manifestacija 2014.
  • 24.06.2014. 10:30

20. Podravski motivi u Koprivnici

Podravski motivi ove će godine po 20. put posjetiteljima pokazati najbolje od Koprivnice. Bit će tu slikari naive, kipari, folklorna i tamburaška društva, te čuvari starih obrta

Foto: TZ grada Koprivnice
  • 182
  • 10
  • 0

U Koprivnici će se od 27. do 29. lipnja 2014. godine održati 20. manifestacija Podravski motivi, koja će u tri dana posjetiteljima pokazati najbolje od Koprivnice kroz naivno slikarstvo, kulinarstvo, foklor i stare obrte. Na svečanom otvorenju 27. lipnja u 20:00 sati, ključeve grada simbolično će preuzeti slikari naive i kipari, koji će tri dana "vladati" Koprivnicom te privući brojne posjetitelje, kupce, galeriste i ljubitelje umjetnosti. Na središnjem Gradskom trgu bit će organizirana prodajna izložba naivnog slikarstva na staklu i kiparstva u drvu. Umjetnici će posjetiteljima demonstrirati svoje vještine, a izlagat će najpoznatiji autori "Hlebinske škole".

Osim slikarstva, predstavit će se i folklorna i tamburaška društva koja vjerno njeguju tradiciju starih podravskih običaja, plesova i pjesama. Pojetitelji će imati priliku probati i tradicionalna jela iz doba naših baka, kao i jela koja su se služila na plemićkim gozbama, a posebno mjesto zauzimaju jela od koprive, biljke po kojoj je grad dobio ime.

Posebnost ovoj manifestaciji daju i stari obrti. Ovo je najveći sajam starih obrta u ovom dijelu Europe, na kojem će se predstaviti tridesetak starih majstora zanata poput dimnjačara, postolara, kovača, stolara, tkalje, lončara i drugih, a koji će posjetiteljima prezentirati izradu svojih proizvoda, dok će neke posjetitelji imati prilike i sami izraditi.

Foto: TZ grada Koprivnice


Tagovi

Podravski motivi Koprivnica Stari obrti Tradicionalna jela Folklorna i tamburaška društva Hlebinska škola Slikarstvo Naiva Kulinarstvo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!