• Halal Fair 2019
  • 16.09.2019. 18:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

20 gospodarstvenika iz Saudijske Arabije dolazi na Sarajevo Halal Fair 2019

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih financijskih institucija na svijetu, osnovala je poslovni forum THIQAH s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti gospodarstvenicima međusobno uvezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Foto: SHF
  • 207
  • 16
  • 0

Izaslanstvo od 20 gospodarstvenika iz Kraljevine Saudijske Arabije, predvođena poslovnim forumom Islamske razvojne banke (IsDB) THIQAH najavila je dolazak na Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 u susjednoj BiH.

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih financijskih institucija na svijetu, osnovala je poslovni forum THIQAH s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti gospodarstvenicima međusobno uvezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti. Poslovni forum THIQAH glavni je prozor IsDB grupe koji olakšava kontakt i koordinaciju između dijelova IsDB-a i privatnih tvrtki i povezanih institucija u zemljama članicama IsDB Grupe. Glavni fokus djelovanja je na maksimiziranju prekograničnih ulaganja među državama članicama IsDB Grupe koji će biti podržani financijskim proizvodima i uslugama IsDB-a.

THIQAH i Bosna Bank International od ranije imaju potpisan sporazum o suradnji koji uključuje koorganiziranje događaja Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair. Gospodarstvenici iz Saudijske Arabije zainteresirani su za uspostavljanje suradnje u oblasti halal-turizma i halal-hrane, a posredstvom BBI VIP Business Cluba koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) tokom sajma bit će organizirani poslovni B2B sastanci s ciljem povezivanja regionalnih i arapskih gospodarstvenika.

Članice IsDB-ovog poslovnog foruma THIQAH su ugledni biznismeni s liste najbogatijih ljudi u arapskom svijetu, te čine neke od najeminentnijih poslovnih subjekata u svijetu, kao što su Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Azijska razvojna banka, Europska banka, Svjetska trgovinska organizacija i mnogi drugi. Sudjelovanje na SHF-u 2019. do sada su potvrdili i najavili sudionici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Turske, Malezije, Indonezije, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Francuske, Litvanije i mnogi drugi.

SHF 2019 bit će održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. rujna 2019. godine, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj Komori F BiH. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.


Tagovi

Sarajevo Halal Fair Halal hrana Halal turizam Islamska razvojna banka


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.


Partner

Sarajevo Halal Fair

Trg djece Sarajeva 1, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel: +387 33 275 519, e-mail: [email protected] web: https://www.sarajevohalalfair.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB