Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CroVin
  • 27.02.2019. 09:00
  • Požeško-slavonska, Požega

2. Središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske CroVin

Prošle je godine jedinstven stručni skup vinogradara i vinara održan u Svetom Marzinu na Muri. Ove godine se vidimo u Požegi.

Foto: Pixabay/simonaklem
  • 390
  • 22
  • 0

Drugi Središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske (CroVin) održat će se od 28. veljače do 1. ožujka na Veleučilištu u Požegi. 

"Vinogradarstvo i vinarstvo u Hrvatskoj poljoprivredna je djelatnost čiji značaj prelazi okvire poljoprivredne proizvodnje i pridonosi između ostalog i boljoj turističkoj ponudi i ukupnom dojmu i ugledu države. Stoga je cilj organizatora da se na istom mjestu okupe vinogradari i vinari, koji su i inicirali održavanje ovakvog stručnog skupa, kako bi svi relevantni sudionici, od proizvođača, stručne i znanstvene javnosti, naravno i zakonodavne i izvršne vlasti, kao i sve najznačajnije institucije koje imaju važnu ulogu u vinarskom sektoru, odgovorili na izazove s kojima se hrvatsko vinogradarstvo i vinarstvo suočava", najavljuju organizatori Gospodarski list i Infomart Zagreb. 

Najbitnije je, dodaju, da su teme o kojima će se diskutirati, a koje su aktualne i u središtu interesa proizvođača, istaknuli sami vinogradari i vinari. "Stoga možemo slobodno reći kako je CroVin jedinstven stručni skup. I želja nam je da CroVin opravda vaše povjerenje i ubuduće postane tradicionalno okupljanje hrvatskih vinogradara i vinara. Da koristimo hrvatsku pamet u hrvatskom vinarstvu.

Jedna izreka kaže da vinograd ne treba gospodara nego slugu, no danas je osim radova u vinogradu presudno i dobro gospodarenje. A važan dio gospodarenja je i umijeće prodaje, odnosno trženja za koje je bitno brendiranje i marketing vina. To je ujedno i naziv prve sekcije na 2. CroVin-u, u kojoj će se čuti iskustva domaćih, ali i stranih stručnjaka na ovu temu, kroz izlaganja i dinamičnu raspravu na okruglom stolu", stoji u najavi. 

Nadalje, u sekciji Aktualnosti u vinogradarskoj i vinarskoj proizvodnji, moći će se doznati koje su goruće teme hrvatskog vinogradarstva i vinarstva, kroz prezentacije aktualne problematike i najnovijih saznanja o unaprijeđenju proizvodnje, bilo da se radi o zakonskim prijedlozima u ovom sektoru, o mogućnostima financiranja i poticanja proizvodnje, o teškoćama u zaštiti vinove loze te drugim teškoćama, ali i potencijalima kojima se može unaprijediti hrvatsko vinogradarstvo i vinarstvo.

"Budući da je jedini način kako zadržati konkurentnost u sve zahtjevnijim uvjetima proizvodnje, pratiti svjetske trendove i koristiti najnoviju tehnologiju i proizvode koja se koristi u najrazvijenijim državama, u sekciji Nove tehnologije i proizvodi bit će prikazana najnovija dostignuća iz svijeta, s naglaskom na njihovu primjenu u Hrvatskoj. Vjerujemo da znate i sami koliko postoji raznih vinskih manifestacija, od izložbi vina, raznih ocjenjivanja,  raznolikih vinskih okupljanja, radionica, večeri i slično, no CroVin je jedinstven stručni skup, na kojem se informacije i kontakti mogu steći i zajedničkim druženjem, pa će se u sklopu CroVin-a održati i Dani otvorenih podruma, na kojem će se o vinu pričati i uz vino", zaključuje se u najavi. 

Program 2. CroVin-a pogledajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

CroVin Vinogradari Vinari Stručni skup


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).