Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Forum o prehrani
  • 09.10.2013. 07:48

2. Forum za prehrambeni suverenitet

Ovogodišnji drugi po redu Forum za prehrambeni suverenitet i sajam ekoloških proizvoda i ideja, održat će se 26. i 27. listopada u Velikoj Gorici

  • 1.007
  • 130
  • 0

Ovogodišnji drugi po redu Forum za prehrambeni suverenitet i sajam ekoloških proizvoda i ideja, održat će se 26. i 27. listopada u Velikoj Gorici, u Pučkom otvorenom učilištu. Ovogodišnji forum organizira Zelena mreža aktivističkih grupa u suradnji s gradom Velika Gorica i Ekoregijom Velika Gorica. Cjelokupni prehrambeni sustav Hrvatske od proizvodnje do potrošnje posljednjih je godina sve manje održiv. U protekloj godini poljoprivredna proizvodnja bilježi pad za 9.9 % i od zemlje proizvođača postajemo ovisnici o uvozu (više od 40% naše hrane). Koncept prehrambenog suvereniteta predstavlja promjenu odozdo i promovira ideje kojima svi zajedno - proizvođači i potrošači, traže rješenja za opstanak.

Zalažu se za poštivanje prava na kvalitetnu, klimatski i kulturološki prikladnu prehranu te proizvodnju koja ne ugrožava niti ljude niti okoliš. Iako često oko sebe vidimo više problema nego rješenja, u Hrvatskoj ima niz inicijativa koje nastoje pružiti alternativu, vratiti motivaciju i vjeru u neka bolja vremena. Kako bi osigurali zanimljive rasprave, okupit će šaroliku grupu sudionika koji se bave prehrambenim sustavom s različitih aspekata (proizvodnih, potrošačkih, znanstvenih, aktivističkih, administrativnih).

Glavne teme na koje će se fokusirati biti će očuvanje genetske raznolikosti i blaga naših domaćih sorata i pasmina te mogućnost pokretanja suradnje među poljoprivrednicima i njihovo direktno povezivanje s kupcima.


Tagovi

Prehrambeni suverenitet Zelena mreža aktivističkih grupa Velika Gorica Domaće sorte Suradnja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proljeće, čekamo te 🌸 #cicamace #voćke #visibabe