Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 30.07.2013.

2. Festival soli u Ninu

Natjecateljsko poprište najboljih berača soli i najvještijih meštara od roštilja

  • 428
  • 19
  • 0

I ove godine Solana Nin pripremila je jedinstvenu slanu poslasticu - 2. festival soli koji će se održati 29. kolovoza 2013. godine! Svi će posjetitelji moći otkriti blagodati slanog začina, sudjelovati u atraktivnom natjecanju u tradicionalnoj berbi soli i pokazati sav raskoš svojih kulinarskih vještina u natjecanju spravljanja roštilja, začinjenog Cvijetom soli. "Presudit" će im stručni žiri na čelu s poznatim chefom Matom Jankovićem.

Drugi festival soli, jedinstvena "slana" manifestacija u ovom dijelu Europe, održat će se na bogatim poljima Solane Nin, jedne od najvećih turističkih atrakcija grada Nina. Solana je za 29. kolovoza 2013. pripremila pregršt cjelodnevnih veselih iznenađenja za sve posjetitelje. U sklopu tematski zanimljive radionice pod palicom specijalistice za kliničku dijetetiku i nutricionistice Tene Niseteo (Definicija hrane d.o.o.), s početkom u 10:30 sati, posjetitelji će otkriti sve blagodati soli i njezine pravilne primjene u kužini. Popodne, od 17:00 sati, festivalski će posjetitelji pokazati kulinarske vještine u roštiljanju s Cvijetom soli i naučiti zašto je dodavanje soli jelima istinska umjetnost. Kako bi dokazali svoju umiješnost, meštri od roštilja spravit će glavno jelo, prilog i desert, redom začinjene Cvijetom soli, a o njihovom umijeću presudit će žiri predvođen chefom Matom Jankovićem. Za sve one koji se bolje snalaze izvan kuhinje ili žele barem na jedan dan postati berači soli, Solana Nin je pripremila atraktivno natjecanje u tradicionalnoj berbi soli. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, a zbog ograničenog broja natjecatelja prijave se primaju do 29.08.2013. na marketing@solananin.hr. Sve namirnice i oprema za natjecanje na roštiljadi su osigurani, a natjecatelji se trebaju oboružati vedrim natjecateljskim duhom!

Zvučna rapsodija ninske klape Aenona mazit će uha festivalskih posjetitelja pod vedrim ninskim nebom, na adresi Solane Nin - Ilirska cesta 7, Nin.

Detaljnije informacije o 2. festivalu soli nalaze se na www.solananin.hr.


Tagovi

Solana Nin Berba soli Festival

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Slavonski poljoprivrednici danas su traktorima stigli u središte Đakova, ispred Župne crkve Svih Svetih, gotovo na samom korzu. #prosvjed
Uskoro više!
Foto: Željka Rački-Kristić