Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska poljoprivredna agencija
  • 09.10.2017. 12:00

19. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza i izložba sireva

U sklopu savjetovanja održat će se i potpisivanje ugovora o korištenju Znaka Mlijeko hrvatskih farmi s novim korisnicima znaka.

Foto: hpa.hr
  • 268
  • 19
  • 0

Već 19. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u RH i 18. izložba ovčjih i kozjih sireva održat će se u Vinkovcima 11. i 12, listopada u hotelu "Slavonija" u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza.

"Cilj savjetovanja je putem predavanja i razgovora s našim vodećim stručnjacima ponuditi uzgajivačima mogućnost za stjecanjem novih saznanja iz područja provedbe uzgojno selekcijskih programa, preventive i zdravstvene zaštite ovaca i koza, tehnologije proizvodnje i prerade ovčjeg i kozjeg mlijeka, hranidbe, držanja i njege ovaca i koza, itd. Najveći dio predavanja održat će stručnjaci s Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.", najavljuju iz Hrvatske poljoprivredne agencije.

S istim ciljem, unaprjeđivanja proizvodnje, već osamnaestu godinu za redom organiziraju i izložbu sireva s ocjenjivanjem istih od strane stručnog povjerenstva sastavljenog od stručnjaka za sirarstvo s Agronomskog fakulteta iz Zagreba i iz Republike Slovenije. Osim unaprjeđivanja kvalitete, odnosno ukazivanja na nedostatke u proizvodnji, cilj izložbe sireva je i predstavljanje široj javnosti sve većeg broja vrijednih i kvalitetnih proizvoda od ovčjeg i kozjeg mlijeka.

U sklopu savjetovanja održat će se i potpisivanje ugovora o korištenju Znaka Mlijeko hrvatskih farmi s novim korisnicima znaka.

Foto: hpa.hr


Tagovi

HPA Uzgajivači ovaca i koza Savjetovanje Vinkovci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner