Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarski dani
  • 10.09.2017. 15:00

19. Ribarski dani u Kopačevu

Već 19. Ribarski dani održat će se 23. i 24. rujna u Kopačevu, u Baranji.

  • 386
  • 19
  • 0

Već 19. Ribarski dani održat će se 23. i 24. rujna u Kopačevu, u Baranji. Za subotu, 23. rujna planiran je sajam domaćih proizvoda već od 10 sati, dok će u 15 sati biti svečano otvorenje praćeno nastupima KUD-ova i uličnom zabavom.

U nedjelju, 24. rujna, od 10 traje sajam domaćih proizvoda, u 11 je fišijada, a od podne počinje zabavni program.

Organizatori su Lovačko društvo Jelen Kopačevo uz suorganizaciju KUD-a Arany Janos Kopačevo, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske Kopačevo i DVD Kopačevo.

Kako navode na stranici Turističke zajednice Općine Bilje (pokrovitelja manifestacije): "Iako zbog zabrane tradicionalnog ribolova u Parku prirode Kopački rit u Kopačevu više nema nijednog ribara za svakoga tko je sredinom rujna posjetio selo u nosu i nepcu zadržao je cijelu harmoniju mirisa i okusa Kopačeva.

Manifestacija je to na kojoj u dva dana kroz Kopačevo prođe preko dvije tisuće ljudi željnih etno ambijenta te mirisa i okusa ribe. Kopačani ove dane doživljavaju kao priliku za promociju tradicije i seoskog turizma. Selo tada miriše na fiš paprikaš, šarana u rašljama, štuku u mundiru te specijalitete od divljači, a na brojnim štandovima nude se vlastiti proizvodi: domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši i suveniri te domaći kolači. Još kada se ljutina može ublažiti i zaliti graševinom koja poteče sa Baranjskog brda, užitku nikada kraja.

Prvi Ribarski dani održani su 1998. godine, tada su posljednji puta potomci nekadašnjih kopačevskih ribara povukli mrežu na Sakadašu i izvukli babuške, štuke i pokojeg šarana. Pojedeni su u slast, a okusi toga prvog poslijeratnog slavlja postavilo je temelj za budućnost turizma u Kopačevu".

Dakle, ne propustite Ribarske dane!


Tagovi

Ribarski dani Kopačevo Baranja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]