AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » 19. Ribarski dani u Kopačevu

19. Ribarski dani u Kopačevu

Ribarski dani

19. Ribarski dani u Kopačevu

Datum: 10.09.2017. 15:00

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Već 19. Ribarski dani održat će se 23. i 24. rujna u Kopačevu, u Baranji.

Već 19. Ribarski dani održat će se 23. i 24. rujna u Kopačevu, u Baranji. Za subotu, 23. rujna planiran je sajam domaćih proizvoda već od 10 sati, dok će u 15 sati biti svečano otvorenje praćeno nastupima KUD-ova i uličnom zabavom.

U nedjelju, 24. rujna, od 10 traje sajam domaćih proizvoda, u 11 je fišijada, a od podne počinje zabavni program.

Organizatori su Lovačko društvo Jelen Kopačevo uz suorganizaciju KUD-a Arany Janos Kopačevo, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske Kopačevo i DVD Kopačevo.

Kako navode na stranici Turističke zajednice Općine Bilje (pokrovitelja manifestacije): "Iako zbog zabrane tradicionalnog ribolova u Parku prirode Kopački rit u Kopačevu više nema nijednog ribara za svakoga tko je sredinom rujna posjetio selo u nosu i nepcu zadržao je cijelu harmoniju mirisa i okusa Kopačeva.

Manifestacija je to na kojoj u dva dana kroz Kopačevo prođe preko dvije tisuće ljudi željnih etno ambijenta te mirisa i okusa ribe. Kopačani ove dane doživljavaju kao priliku za promociju tradicije i seoskog turizma. Selo tada miriše na fiš paprikaš, šarana u rašljama, štuku u mundiru te specijalitete od divljači, a na brojnim štandovima nude se vlastiti proizvodi: domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši i suveniri te domaći kolači. Još kada se ljutina može ublažiti i zaliti graševinom koja poteče sa Baranjskog brda, užitku nikada kraja.

Prvi Ribarski dani održani su 1998. godine, tada su posljednji puta potomci nekadašnjih kopačevskih ribara povukli mrežu na Sakadašu i izvukli babuške, štuke i pokojeg šarana. Pojedeni su u slast, a okusi toga prvog poslijeratnog slavlja postavilo je temelj za budućnost turizma u Kopačevu".

Dakle, ne propustite Ribarske dane!

Broj pregleda članka: 267; Uspješnost članka: 18.35

Tagovi: Baranja, Kopačevo, Ribarski dani

Ključne riječi članka: 19, ribarski, dani, u, kopacevu, kopačevo, rujna, kopačevu, ribarski, ribarski dani, sajam domaćih proizvoda


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (39%)

Isuzu D-Max (8%)

Mitsubishi L200 (4%)

Nissan Navara (8%)

Toyota Hilux (21%)

VW Amarok (20%)

Broj glasova: 100

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »