Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LIST Lukavac 2020
  • 23.11.2019. 18:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Lukavac

18. Međunarodni sajam turizma i ekologije - LIST Lukavac

Pored klasičnog sajamskog dijela ponude i potražnje u sektoru turizma i ekologije, organizatori ovog sajma u susjednoj BiH posvetili su se i stručnom edukativnom dijelu.

Foto: Facebook/Lukavački sajam turizma LIST
  • 464
  • 27
  • 0

Međunarodni sajam turizma i ekologije - LIST Lukavac jedna je od najznačajnijih turističkih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Njegovo 18. izdanje održat će se iduće godine, od 7. do 9. svibnja, a organizatori očekuju kako će premašiti prethodni po broju izlagača, zemalja sudionica te pratećih manifestacija i posjetitelja. 

Ovaj je sajam predstavljen u Privrednoj komori Federacije BiH u Sarajevu. Predsjednik Organizacijskog odbora Aziz Čačković rekao je kako će trodnevne aktivnosti sajma biti vrlo dinamične i raznovrsne. 

"Pored klasičnog sajamskog dijela ponude i potražnje u sektoru turizma i ekologije, posvetili smo se i stručnom edukativnom dijelu. Već 17 godina u okviru sajma se održava tradicionalno natjecanje turističko ugostiteljskih škola koje svake godine okupi po desetak škola iz regije, a znamo da je ugostiteljstvo temelj dobrog i uspješnog turizma. Pored toga različitim stručnim panelima i predavanjima nastojimo prenijeti pozitivne primjere u razvoju turizma, a kao jedan od glavnih sadržaja sajma je festival hrane i pića kao odraz tradicije našeg naroda i kvalitetne kuhinje. Tu je i zabavni karakter sajma, otvoreni koncerti popularnih zvijezda itd.", izjavio je Čačković.

Načelnik Općine Edin Delić je kazao da je Lukavac sredina s možda najvećim problemima u toj državi, ali s najvećim razvojnim šansama.

"Sajam turizma i ekologije je na neki način manifestacija putem koje mi nastojimo riješiti i ono što nas najviše mori, a to su u prvom redu nezdrava okolina i zagađenje koja su i dalje prisutna, a s druge strane delegiramo Lukavac kao sredinu u kojoj se itekako mogu ostvariti pomaci u sektoru turizma. Mi smo sebi postavili zadatak koji realiziramo, da u periodu od četiri godine otvorimo u novim tvornicama koje će biti okolišno prihvatljive, veći broj radnih mjesta nego što to imamo danas u tri tvornice koje u Lukavcu u najvećoj mjeri zagađuju", kazao je Delić.


Tagovi

LIST Lukavac Lukavac 2020 Aziz Čačković Turizam Ekologija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo