• Natjecanje orača
  • 11.08.2017. 16:30

15. natjecanje u oranju Republike Hrvatske

Jubilarno, 15. natjecanje u oranju Republike Hrvatske održat će se 2. rujna.2017. u Kupinečkom Kraljevcu, Grad Zagreb.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 847
  • 73
  • 0

Jubilarno, 15. natjecanje u oranju Republike Hrvatske održat će se 2. rujna.2017. u Kupinečkom Kraljevcu, Grad Zagreb u organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Savjetodavne službe i Udruge orača Grada Zagreba (UOGZ) i suorganizaciji Zagrebačkog Holdinga d.o.o., Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP), Fragarie d.o.o. i Poljoprivredne škole Zagreb, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Ministarstva pojoprivrede.

Grad Zagreb podržao je kandidaturu Udruge orača Grada Zagreba za domaćina državnog natjecanja u oranju 2017. godine, te prihvatio pokroviteljstvo i sponzorstvo natjecanja, tim više što se ovogodišnje natjecanje održava na šezdesetu godišnjicu održavanja prvog natjecanja u oranju. Naime, prvo natjecanje orača u Hrvatskoj održano je prije 60 godina, točnije 4. kolovoza 1957., na površinama tadašnjeg vrtlarskog poduzeća "Žitnjak".

Foto: Damir Rukovanjski


Tagovi

Natjecanje orača Zagreb Kupinečki Kraljevec


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi