• Slama land art
  • 13.08.2019. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

14. Slama land art festival - Radost Življenja

Umjetnici će i ovoga ljeta na polju između Osijeka i Bilja izrađivati skultpure iz slame. Vidimo se na 14. Slama land art festivalu

Foto: Facebook/Slama land art
  • 312
  • 82
  • 0

Već 14. Slama land art festival, ovoga puta pod nazivom "Radost Življenja", održat će se ovoga vikenda na 'Kovačkim livadama' smještenima između Osijeka i Bilja. 

"Već dugi niz godina u skladu s prirodom i uz podršku dragih ljudi, stvaramo i rastemo - iznutra i izvana, kao pojedinci, ali i kao zajednica koja malim, sigurnim koracima korača prema velikim promjenama, a ovog puta približit ćemo im se uz ovogodišnju temu 'Radost Življenja'!

Svijet u kojem živimo vrlo lako ubrzava naš tempo, nudi nam brojne podražaje koji nas istiskuju i udaljavaju od čiste jednostavnosti, sreće i lakoće nudeći nam zatim putokaze koji nerijetko put nazad do njih čine još kompliciranijim. Ali, ako na trenutak zastanemo, znat ćemo da su putevi ucrtani u mape do radosti jedinstveni za svakog od nas, a svi oni do cilja vode putevima naše unutrašnjosti iz koje se sreća lako širi i dijeli s drugima. Tako su i brojna učenja, kao i najveće religije svijeta, upravo su u 'Radosti Življenja' pronalazile cilj i ispunjenje svojih učenja. Mi se želimo prisjetiti njene lakoće i okupiti se kako bi nas inspirirala u zajedničkom stvaranju!", stoji u najavi festivala koji je sad već skoro prije četvrt stoljeća pokrenuo Nikola Faller

Inače, festival traje od 12. kolovoza kada umjetnici počinju s izradom slamnatih skulptura, no za posjetitelje će biti otvoren tijekom subote i nedjelje. "Festival će biti prepušten vrijednim rukama koje će oblikovati i stvarati velika i mala umjetnička djela te kreirati oazu usred polja kako bismo je za vrijeme vikenda svi zajedno ispunili veseljem i radošću i prepustili se još jednoj proslavi života, prirode i umjetnosti!", zaključuju organizatori. 


Tagovi

Slama land art Festival Umjetnost Slama Polje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prva godina, prvog vrta. Od sjemena preko pikiranja do prve jagode, kelja, daikona, cvjetače... Prvo... Pročitaj cijelu bilješku »