Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje o govedu
  • 24.01.2017. 19:30

12. Savjetovanje uzgajivača goveda u Sisku

Hrvatska poljoprivredna agencija i Središnji savezi uzgajivača pozivaju vas na 12. Savjetovanje uzgajivača goveda koje će biti održano 25. i 26. siječnja 2017. godine u Sisku u hotelu Panonija.

Foto: hpa.hr
  • 2.109
  • 231
  • 0

Hrvatska poljoprivredna agencija i Središnji savezi uzgajivača pozivaju vas na 12. Savjetovanje uzgajivača goveda koje će biti održano 25. i 26. siječnja 2017. godine u Sisku u hotelu Panonija.

Cilj savjetovanja je informiranje i edukacija, kako uzgajivača goveda, tako i stručnjaka iz najvažnijih područja: zakonska legislativa, agrarna politika, ruralni razvoj, selekcija i uzgoj, držanje i hranidba goveda, proizvodnja i kvaliteta stočarskih proizvoda, marketing i tržište, zdravstvena zaštita i preventiva, tehnologija proizvodnje i očuvanja stočne hrane i tako dalje.

Uspostavljanje novih poslovnih odnosa

Predavanja će održati profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, te Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, zatim stručnjaci Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskog veterinarskog instituta i Hrvatske poljoprivredne agencije, uzgajivači, te predavač iz Austrije. Temeljem ranijih iskustava može se zaključiti da je savjetovanje postalo središnje mjesto susreta uzgajivača i stručnjaka, stjecanja korisnih i primjenjivih spoznaja, mjesto razmjene iskustava, te uspostavljanja novih poslovnih odnosa.

Detalje i program savjetovanja pronađite u dokumentima ispod teksta.

Predavanja pokrivaju najvažnija govedarska područja, s posebnim naglaskom na mogućnosti održavanja i razvoja ove proizvodnje u Hrvatskoj. Jedna od novosti ovogodišnjeg savjetovanja je panel rasprava s temom "Mesno govedarstvo", a koja ima za cilj analizirati trenutno stanje, probleme i razvojne mogućnosti u ovom sektoru. Važno mjesto zauzima promocija lokalnih proizvoda, koji će biti predstavljeni kroz manifestacije "Doručak s hrvatskih farmi" i "Lokalni mliječni proizvodi".

Doručak s hrvatskih farmi

Na Doručku s hrvatskih farmi biti će poslužene tradicionalne namirnice koje čine doručak, isključivo domaćeg podrijetla, odnosno s oznakama Mlijeko Hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Kruh hrvatskih polja. Na Doručku s hrvatskih farmi sudjelovat će proizvođači, korisnici oznaka i predstavnici prehrambene industrije. Cilj je poticanje zdravih navika i ukazivanje na važnost doručka, skrenuti pozornost javnosti na svježinu, kvalitetu, dostupnost i sljedivost proizvoda s hrvatskih farmi, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje.

Na Doručku s hrvatskih farmi, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavit će početak sustavne promocije domaće poljoprivredne proizvodnje.

Foto: hpa.hr


Dokumenti


Tagovi

Savjetovanje Sisak Uzgajivači goveda Predavanje Program


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner