Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručni skup
  • 23.05.2019. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

12. međunarodni znanstveno-stručni skup "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša"

U okviru znanstveno-stručnog skupa održat će se i okrugli stol "Izazovi biljne proizvodnje u okviru klimatskih promjena".

Foto: Pixabay/Couleur
  • 362
  • 34
  • 0

Agroglas, dvotjednik Glasa Slavonije za poljoprivredu, organizira 12. međunarodni znanstveno-stručni skup pod nazivom "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša", od 27. do 29. svibnja u okviru kojega i okrugli stol "Izazovi biljne proizvodnje u okviru klimatskih promjena". Skup će se održati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, a svečano otvaranje skupa bit će 27. svibnja u 10.00 sati.

Očekuje se dolazak ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, župana Ivana Anušića, akademika Ferde Bašića i Franje Tomića te dekana Fakulteta agrobiotehničkih znanosti prof. dr. sc. Krunoslava Zmaića i dekana Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Zorana Grgića. Prvog dana skupa bit će održan okrugli stol pod pokroviteljstvom Akademije poljoprivrednih znanosti na temu "Izazovi biljne proizvodnje u okviru klimatskih promjena“.

"Tijekom dosadašnjih jedanaest godina na skupu je prezentirano gotovo pet stotina znanstvenih i stručnih radova, od čega 60 plenarnih, a u radu skupa sudjelovalo je gotovo tisuću znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Francuske, Velike Britanije te ostalih zemalja Europe i svijeta, među kojima i priznati australski znanstvenik hrvatskih korijena, prof. Zed (Zdenko) Rengel, hrvatski akademici Ferdo Bašić i Franjo Tomić, mađarski akademik Gyorgy Varallyay, srpski akademik Dušan Kovačević te Jean Roger-Estrade i Blair McKenzie, vodeći ljudi ISTRO-a, međunarodne organizacije za proučavanje obrade tla.

Skup se profilirao u forum na kojem akademici, znanstvenici i stručnjaci iz Hrvatske i zemalja okruženja razmjenjuju saznanja i iskustva, prezentiraju rezultate recentnih istraživanja, a kroz razgovor neposrednih proizvođača, stručnjaka i znanstvenika postavljaju se smjernice novih istraživanja. Prezentirani radovi, budući da je poljoprivreda interdisciplinarna proizvodnja, pokrivaju širok spektar tema i upoznaju javnost, ali i neposredne proizvođače s mogućnostima održive poljoprivredne proizvodnje koja ne utječe štetno na okoliš", stoji u najavi. 

U dokumentu ispod teksta pronađite program ovogodišnjeg skupa. 


Dokumenti


Tagovi

Znanstveno-stručni skup Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša FAZOS


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Slavonski poljoprivrednici danas su traktorima stigli u središte Đakova, ispred Župne crkve Svih Svetih, gotovo na samom korzu. #prosvjed
Uskoro više!
Foto: Željka Rački-Kristić