Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 19.08.2014. 12:00

11. Šumadijski sajam poljoprivrede

Šumadijski sajam poljoprivrede i ove će godine u Kragujevcu posjetiteljima ponuditi brojna događanja, od izložbi poljoprivredene mehanizacije i stoke do edukativnih tribina i prezentacija

Foto: Gradska Turistička Organizacija Kragujevac
  • 142
  • 12
  • 0

U srbijanskom gradu Kragujevcu od 11. do 14. rujna 2014. godine održat će se 11. Šumadijski sajam poljoprivrede. Sve je počelo prije 11 godina kao izložba poljoprivrednih proizvoda i mehanizacije na otvorenom koja je do danas prerasla u sajam poljoprivrede međunarodnog karaktera. Na prošlogodišnjem sajmu sudjelovali su izlagači iz Grčke i Italije.

Na sajamskom prostoru od 10.000 m² otvorenog prostora te novoizgrađenoj hali od 1.600 m² izlaže više od 100 izlagača, a manifestacija privuče više desetaka tisuća posjetitelja. Osim izložbe poljoprivredne mehanizacije i proizvoda, u sklopu prošlogodišnjeg sajma održala se izložba ovaca, konja, priplodnih ovnova, krava i sitnih životinja. Dodatno su ga obogatile i mnogobrojne stručne tribine i prezentacije te izložbe pasa, fijakerijade, pripremanje riblje juhe i gulaša, dječije škole jahanja, izložbe starih strojeva, dani pčelarstva te brojna druga događanja vezana za poljoprivredni sektor. Najboljim poljoprivrednicima dodijeljene su i nagrade, a dobili su i priliku posjetiti sajam poljoprivrede u Veroni.

Ured za poljoprivredu Grada Kragujevca, u okviru prošlogodišnjeg sajamskog programa predstavio je rezultate uspješne realizacije programa "Rješavanje vodosnabdijevanja na selu" pod nazivom "Pet godina-sto bunara".

Posebna pažnja na ovom sajmu usmjerena je na stručne sadržaje koji poljoprivrednim proizvođačima predstavljaju edukativnu bazu na brojnim područjima. Mnogi poljoprivredni stručnjaci rado gostuju na tribinama, prezentacijama i okruglim stolovima organiziranima u sklopu Šumadijskog sajma poljoprivrede koji svake godine bilježi iznimnu posjećenost.

Foto: Gradska Turistička Organizacija Kragujevac


Tagovi

Šumadijski sajam poljoprivrede Kragujevac Poljoprivredna mehanizacija Stručne tribine Dani pčelarstva Dječja škola jahanja Izložba starih strojeva Poljoprivredni stručnjaci Fijakerijada Izložba pasa