Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinarska manifestacija
  • 15.11.2015. 10:45

11. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

Više od 200 uzoraka maslinovog ulja će prezentirati više od 100 izlagača iz Hrvatske, Italije, BiH, Crne Gore i Albanije.

  • 105
  • 4
  • 0

Više od 200 uzoraka maslinovog ulja koje će prezentirati više od 100 izlagača iz Hrvatske, Italije, BiH, Crne Gore i Albanije, vođene degustacije u Oil baru, stručna predavanja i gastro show, samo su dio sadržaja ovogodišnjih 11. Dana mladog maslinovog ulja koji su u petak svečano otvoreni u Vodnjanu.

Prema riječima vodnjanskog gradonačelnika Klaudija Vitasovića, cilj ove manifestacije je da ona bude mjesto gdje će se susresti maslinari, potrošači i ugostitelji, te što više promovirati potrošnju maslinovog ulja.

Vodnjan je centar vrhunskog maslinovog ulja

"Maslinovo ulje je izvor zdravlja, a Vodnjan se dokazuje kao grad koji je do sada najviše napravio za potrošnju i promociju maslinovog ulja te se s pravom smatra središtem događanja vezanih uz maslinova ulja", kazao je Vitasović. Dodao je kako nikada do sada nisu na ovome području imali mlađe maslinovo ulje vrhunske kvalitete.

Upravo iz tog razloga, ustvrdio je, ovogodišnja ulja karakteristična su za proizvodnju u sušnim klimatskim prilikama, pa su mirisna i okusima jača, odnosno snažnija im je pikantnost i gorčina.

Stvaranje novih poslovnih prilika

Istarski župan Valter Flego napomenuo je kako je Vodnjanština prepoznatljiva po tradiciji proizvodnje maslinovih ulja, a na Danima mladog maslinovog ulja primjenjuju se novi načini i eksperimentiranja u suvremenoj gastronomiji s maslinovim uljima vrhunske kvalitete.

Dodao je da vodnjanska manifestacija postaje posebno mjesto za stvaranje novih poslovnih prilika i novih ideja, mjesto susreta, stručnih i informativnih edukacija. Prošle je godine tijekom trodnevne manifestacije Vodnjan posjetilo više od dvadeset tisuća ljubitelja mladog maslinovog ulja.


Izvori

Maslina - Slobodna Dalmacija


Tagovi

Maslinarska manifestacija Valter Flego Klaudije Vitasović Izlagači Maslinovo ulje Uzorci ulja