Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 17.03.2009.

1. Poljofest na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu

Dana 14. ožujka 2009. godine na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu održan je 1. Poljofest.

  • 1.076
  • 52
  • 0

Cilj ove manifestacije je promocija života na selu i mogućnosti prodaje vlastitih proizvoda na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kao mjere borbe protiv prekomjernog uvoza hrane. U aukcijskoj dvorani Bjelovarskog sajma posjetitelji su imali mogućnosti vidjeti festival poljoprivrednih proizvoda, bogatstvo gastronomske baštine Bjelovarsko-bilogorske županije. Manifestacija je imala promotivni, edukativni i humanitarni karakter. Nakon svečanog otvorenja dodijeljene su zahvalnice i priznanja najuzornijim seoskim ženama, najboljim oračima u 2008. godini i dodijeljene su zahvalnice sudionicima manifestacije Mare Croaticum - spojiti zeleno i plavo grada Biograda.

U sklopu manifestacije održana su dva predavanja koja su oba pobudila veliko zanimanje prisutnih.

Prvo predavanje je održao mr. sc. Juraj Orenda iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja pod nazivom „Poljoprivreda jučer, danas, sutra“ u kojemu je nastojao pojasniti što poljoprivrednike čeka u ovo predpristupno razdoblje, i promjene koje će se dogoditi ulaskom u Europsku uniju.

Drugo predavanje je održala Mirela Jambreković iz „TUV Croatia“ d.o.o. o HACCP-u i GlobalGAP-u. Mnogi poljoprivrednici koji svoje proizvode prodaju trgovačkim lancima, ili ih stavljaju na tržište putem malih lokalnih trgovina i restorana imali su puno pitanja kako naći izlaz iz ove šume propisa i prilagodbi.

Autor: Darija Marković, dipl. ing.


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Novoj Gradiški na Danu polja pivarskog ječma tvrtke Axereal. Uskoro više... 😉🌾