• Sajam pršuta
  • 17.12.2019. 10:30
  • Cetinje, Crna Gora

1. Međunarodni sajam pršuta u Crnoj Gori

Cetinje će iduće godine biti domaćin prvog Međunarodnog sajma pršuta, a pozivnica za sudjelovanje upućena je svim registriranim proizvođačima suhomesnatih proizvoda iz Crne Gore, Srbije, BiH te Hrvatske i drugih zemalja EU.

Foto: Pixabay/Morana T
  • 413
  • 44
  • 0

Prvi Međunarodni sajam pršuta (MESAP), održat će se u Cetinju u Crnoj Gori 5. i 6. lipnja 2020. godine u organizaciji tamošnje Turističke organizacije i klastera Crnogorski pršut.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan rekao je da su grad i okolica poznati po izuzetnim mesnim proizvodima od kojih se crnogorski pršut izdvaja kvalitetom i okusom te da se na području Cetinjske općine proizvede oko 400 tisuća pršuta zaštićenih geografskim oznakama. 

Potpredsjednica Privredne komore Crne Gore Ljiljana Filipović ocijenila je da će sajam biti mnogo više od pukog izlaganja proizvoda. "Bit će to svojevrsni forum ponuđača i partnera, koji će suradnjom i udruženim iskustvima, znanjima i svim ostalim resursima, puno lakše i cjelovitije ostvariti svoje interese i korist u sve složenijoj i zahtjevnijoj utakmici na tržištu", najavila je. 

Pozivnica za sudjelovanje na prvom MESAP-u upućena je svim registriranim proizvođačima suhomesnih proizvoda iz Crne Gore, kao i brojnim proizvođačima iz Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske i drugih zemalja EU.

"Festivali i sajmovi su danas postali najbrže rastuća turistička ponuda, služe kao jedan od alata promocije i mogu koristiti u promjeni imidža grada. Osim toga, predstavljaju nadogradnju turističke ponude koja rezultira povećanjem konkurentosti destinacije", naveo je predsjednik klastera "Crnogorski pršut“ Jovan Kaluđerović.


Tagovi

Sajam pršuta Cetinje MESAP Crna Gora


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.