Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Scraping
  • 24.12.2015. 18:45

Završene isplate za scraping!

Iskorištena je cjelokupna financijska omotnica za scraping, javljaju iz Agencije za plaćanja. Uništeno je 17 i prenamijenjeno jedno ribarsko plovilo.

  • 208
  • 15
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je sve isplate u ukupnom iznosu od 35.686.381,21 kuna na osnovi dodijeljenih sredstava iz Europskog ribarstvenog fonda u sklopu mjere 1.1. Trajna obustava ribolovne aktivnosti, tzv. scraping. Sva sredstva namijenjena za ovu mjeru su i iskorištena i to za 17 uništenih i jedno prenamijenjeno ribarsko plovilo.

Podsjetimo, cilj mjere trajne obustave ribolovnih aktivnosti je uskladiti i prilagoditi hrvatsku ribolovnu flotu radi postizanja održive ravnoteže između ribolovnog kapaciteta i raspoloživih resursa.

Zauvijek izmijenjeno lice gospodarskog ribolova

Predmet potpore je naknada vlasnicima ribarskog plovila koja obuhvaća jednokratna namjenska bespovratna novčana sredstava za trajnu obustavu ribolovne aktivnosti (udio javne potpore iznosi 100%). Trajna obustava ribolovne aktivnosti može se postići samo uništavanjem ili prenamjenom, a provodi se u segmentima gospodarskog ribolova na moru, i to u ribolovu okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama i u ribolovu pridnenim povlačnim mrežama - koćama.

Korisnici mjere samo odabrani

Korisnik ove mjere mora biti vlasnik važeće povlastice, ribarsko plovilo mora posjedovati važeću dozvolu za plovidbu brodice i mora biti upisano u Registar ribarske flote Republike Hrvatske najmanje pet godina. Također, ribarsko plovilo mora biti staro najmanje 15 godina, imati dostatnu ribolovnu aktivnost od minimalno 60 ribolovnih dana u svakoj od godina, odnosno u 2012. i 2013. godini, mora biti autorizirano u segmentu koćarskog, odnosno plivaričarskog ribolova, mora ostvariti najmanje 51% ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ili koćarskog ribolova, ovisno o ribolovnom alatu za koji se traži potpora, u svakoj od godina, odnosno u 2012. i 2013. godini.

Za rad na ribarskom plovilu većem od 30 GT-a, a koje je predmet potpore, tijekom 2012. i 2013. godine mora biti zaposlen najmanje jedan član posade. Korisnik mora imati podmirene financijske obveze prema državnom proračunu Republike Hrvatske i sve obveze propisane Zakonom o morskom ribarstvu te propisima donesenim na temelju istog.

Uništavanje ili prenamjena koje je predmet potpore ne smije biti financirano nikakvim drugim javnim izdacima te uništavanje plovila mora biti izvršeno u brodogradilištu/rezalištu koje udovoljava zahtjevima navedenim u Uputama Pravilnika.


Tagovi

Scraping APPRRR Ribari Mreže plivarice Uništavanje brodova Gospodarski ribolov


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."