Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvakultura
  • 08.11.2013. 09:29

Zaštićena hrvatska akvakultura u EU

Zastupnici u EU parlamentu pomogli hrvatskom ribarstvu

  • 416
  • 20
  • 0

Izvori iz Strasbourga navode kako su hrvatski europarlamentarci uz pomoć europskih kolega uspjeli zaštititi interese hrvatskih ribara, točnije uzgajališta riba. Naime, zahvaljujući angažmanu naših zastupnika, nisu prihvaćeni prijedlozi Odbora za ribarstvo EU parlamenta koji bi imali izrazito negativan utjecaj na hrvatsku akvakulturu.

Prijedlogom amandmana Europski fond za pomorstvo i ribarstvo uskratio bi velikoj većini hrvatskih uzgajališta ribe pristup poticajima iz tog fonda. Naravno, to bi ih stavilo u neravnopravan položaj prema konkurenciji iz EU i hrvatskom izvozu zadalo veliki udarac. Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu glasali su protiv tih prijedloga, a značajan posao napravljen je i u neformalnim kontaktima sa zastupnicima iz ostalih zemalja.

Milan Božić, predsjednik Udruženja ribarstva i Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK, zahvalili su na podršci i uključivanju EU zastupnika u rješavanje tog problema. Ovako se štite interesi hrvatskog gospodarstva u novim okolnostima punopravnog članstva u EU.


Tagovi

Akvakultura Uzgajališta Poticaji Odbor za ribarstvo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!