Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Scraping
  • 25.11.2015. 11:00

Za scraping isplaćeno novih 4,4 milijuna kuna

Još tri hrvatska ribara dobila su novac za uništenje ribarskih plovila. Novac se isplaćuje iz Europskog fonda za ribarstvo, a zahtjevi podnose do 01.12.2015.

  • 161
  • 10
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate iz Europskog fonda za ribarstvo u ukupnom iznosu od 4,4 milijuna kuna za tri uništena ribarska plovila u sklopu mjere 1.1. Obustava ribolovne aktivnosti tzv. scraping i to:

  • Pašku Žuriću iz Kučine, mjesta nedaleko od Solina u Splitsko-dalmatinskoj županiji, isplaćeno je 1.661.505,38 kuna za trajno uništenje ribarskog plovila Artina.
  • Aleksandru Miletiću iz Malinske na otoku Krku u Primorsko-goranskoj županiji, isplaćeno je 1.079.574,38 kuna za trajno uništenje ribarskog plovila Brusnik, dok je
  • Ivanu Božikoviću iz Podstrane u Splitsko-dalmatinskoj županiji, isplaćeno 1.661.505,38 kuna za trajno uništenje ribarskog plovila Trska.

Cilj ove mjere je uskladiti i prilagoditi hrvatsku ribolovnu flotu održivoj ravnoteži ribolovnih kapaciteta i raspoloživih resursa. Do sada je, temeljem korisničkih zahtjeva, agencija isplatila ukupno 7,1 milijuna kuna za šest uništenih brodova.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za isplatu je 01. prosinaca 2015. godine.


Tagovi

Agencija za plaćanja Scraping Ribarska plovila Mjera 1.1 Paško Žurić Kučine Solin Splitsko-dalmatinska županija Artina Aleksandar Miletić Malinska Krk Primorsko-goranska županija Brusnik Ivan Božiković Podstrana Trska Ribolovna flota Rib


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.