Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program za ribarstvo
  • 06.11.2015. 15:20

Za hrvatsko ribarstvo 350 milijuna eura

Europska komisija prihvatila je program namijenjen razvoju hrvatskog ribarstva, vrijedan 350 milijuna eura.

Foto: pixabay.com
  • 168
  • 25
  • 0

Europska komisija je prihvatila operativni Program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. godine. Ukupna novčana sredstva iznose blizu 350 milijuna eura, od čega Europska unija daje 252 milijuna eura.

Odobrenje je rezultat intenzivnoga stručnog rada i napora Uprave ribarstva koja djeluje u sklopu Ministarstva poljoprivrede kao i velike podrške sektora ribarstva koji su svojim učešćem kroz komentare i prijedloge, uvelike doprinijeli kvaliteti samoga dokumenta, tako da je isti izrađen za manje od godinu dana. Također i sama Europska komisija pružila je veliku stručnu pomoć, a sve u cilju razvoja hrvatskog ribarstva.

Pomoći ribarima, uzgajivačima i prerađivačima

"Cilj nam je iskoristiti ova sredstva u maksimalnim iznosima i uložiti ih u projekte i aktivnosti kojima će se pomoći prvenstveno ribarima, uzgajivačima i prerađivačima.Također smatramo da će se ovim novcem omogućiti i rješavanje problema koji nisu bili riješili dugi niz godina, pri čemu prvenstveno mislimo na ribarsku infrastrukturu odnosno ribarske luke i iskrcajna mjesta te ulaganja i modernizaciju uzgajališta kao i omogućavanje boljeg i ekonomičnijeg poslovanja naših ribara", ističu u Ministarstvu poljoprivrede.

Ovo je do sada jedan od najznačajnijih dokumenata vezan za za sektor ribarstva. Obuhvaća preko 36 mjera, od slatkovodnog i morskog uzgoja i ulova, ribarske infrastrukture, pa do razvoja zajednica i područja ovisnih o ribarstvu.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Europska komisija Program Pomorstvo Ribarstvo Europska unija Novčana sredstva Uprava ribarstva Ministarstvo poljoprivrede Ribarska infrastruktura Ribarske luke Uzgajališta Ribari Slatkovodni uzgoj Morski uzgoj Ulov


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.