• Javno savjetovanje
  • 23.08.2018. 09:00

Vani je prijedlog Pravilnika o ograničenjima gospodarskog ribolova na moru koćom, komentirajte

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Bigstockphoto/Wollwerth Imagery
  • 228
  • 13
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o prostornom i vremenskom ograničenju obavljanja gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom – koćom u 2018. godini

Kako pojašnjavaju, Prijedlog Pravilnika o prostornom i vremenskom ograničenju obavljanja gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom – koćom u 2018. godini sadrži odredbe kojima se propisuje zabrana ribolova pridnenom povlačnom mrežom - koćom u razdoblju od 16. rujna 2018. godine u 00:00 sati do 15. listopada 2018. godine u 24:00 sata u ribolovnim zonama C i D te u dijelu ribolovne zone E. Ribolov u navedenim područjima se zabranjuje na razdoblje od mjesec dana zbog zaštite oslića i škampa u mrijestu te se na ovaj način očekuje značajan pozitivni učinak u dijelu zaštite ribolovnih resursa ovih važnih gospodarskih vrsta.

Savjetovanje je otvoreno do: 1.9.2018.

Također, Ministarstvo je otvorilo i savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.9. "Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti“ pridnenim povlačnim mrežama – koćama za rujan/listopad 2018. godine koje možete vidjeti ovdje

Opis savjetovanja: Pravilnikom se definiraju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpore u okviru provedbe mjere I.9. "Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti“ u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020., koja podrazumijeva naknadu ovlaštenicima povlastica i članovima posade ribarskih plovila obuhvaćenih prostorno - vremenskim ograničenjem obavljanja gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom - koćom u razdoblju od 16. rujna 2018. godine u 00:00 sati do 15. listopada 2018. godine u 24:00 sati na području ribolovnih zona C, D i E, a sukladno Planu upravljanja pridnenim povlačnim mrežama – koćama i Pravilniku o prostornom i vremenskom ograničenju obavljanja ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom – koćom u 2018. godini.

Uvjeti, kriteriji i način dodjele potpore se utvrđuju u skladu sa Uredbom (EU) br. 508/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 15. svibnja 2014. o Europskom fondu za pomorstvo i ribarstvo, Uredbom (EU) br. 1303/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 17. prosinca 2013. o utvrđivanju zajedničkih odredbi za europske strukturne i investicijske fondove (ESI fondove) te provedbenim i delegiranim aktima koji iz istih proizlaze. Za predmetni Prijedlog pravilnika je predviđeno e-savjetovanje u trajanju od deset (10) dana. Naime, pravilnik se donosi nastavno na proglašenje ograničenja obavljanja ribolova, odnosno uvjete i kriterije za dodjelu potpore u okviru ovoga Pravilnika je moguće definirati nakon što su poznati podaci o ograničenju za koje se donosi potpora. Prema tome, pravilnik je moguće donijeti nakon službenog proglašenja ograničenja obavljanja ribolova, ali u što kraćem mogućem roku s obzirom da se Zahtjevi za potporu podnose za vrijeme trajanja ograničenja.

Savjetovanje je otvoreno do: 3.9.2018.


Tagovi

Javno savjetovanje Morski ribolov Koća


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Selo malo; pitomo, slavonsko :)