Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ramsko jezero
  • 11.06.2018. 07:30

Ulovili šarana kapitalca od 28,4 kg!

Šaran kapitalac od 28,4 kg najteža je riba uhvaćena na ramskim vodama, a po starom ribičkom i sportskom pravilu ova riba je nakon vaganja i slikanja s ekipom, vraćena nazad u vodu.

Foto: YouTube/Damir Misura/ScreenShoot
  • 589
  • 62
  • 0

Ramsko jezero u susjednoj BiH pravi je mamac za ljubitelje sportskog ribolova jer u svojim dubinama skriva pravo blago - raznovrsne riblje vrste. To je dodatni mamac za sve ljubitelje sportskog ribolova, za stalne goste, ali i one koji su samo čuli za ovaj kraj i žele okušati svoju ribičku sreću na ovim vodama. Ovdje dolaze svi, od običnih ljubitelja ribolova do državnih i europskih prvaka u ovome sportu, piše portal Rama-Prozor.info

Tako je izdašna voda Ramskog jezera početkom lipnja šaranom kapitalcem obradovala ekipu sportskih ribolovaca iz Međugorja i Dragićine, koja i inače godinama dolazi na ovo jezero. 

Ribu tešku 28,4 kg uhvatio je Dragan Kozina. Osim njega, ekipu sačinjavaju Pavo Vasilj, Jure Stojić, Nikica Kozina i pomoćni član Lala. Prema njihovim riječima jako su se namučili dok su izvadili ribu na obalu. Također su uhvatili još nekoliko manjih šarana koje nisu vagali. 

"Ova ekipa strastvenih ribolovaca već pet godina dolazi na Ramsko jezero i od prvoga dana svi su članovi SRTD "Ramske vode". Ovo je po vođenju evidencije do sada najteža riba uhvaćena na ramskim vodama", kazao je za portal Rama-Prozor.info ribočuvar Mijo Bošnjak.

Po starom ribičkom i sportskom pravilu ova riba je nakon vaganja i slikanja s ekipom, vraćena nazad u vodu, a ovo je samo još jedan u nizu dokaza da su ramske vode bogate ribom, ekološki čiste i iznimne za sportski ribolov. 

 


Tagovi

Ramsko jezero Šaran Kapitalac Dragan Kozina Mijo Bošnjak Ramske vode


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]