• Tomislav Tolušić
  • 22.02.2017. 15:00

Tolušić: Sardina je primjer tržišnog uspjeha

Ministar Tomislav Tolušić posjetio Sardinu d.o.o. Postira na Braču!

  • 1.942
  • 304
  • 0

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević posjetili su tvrtku Sardina d.o.o. Postira na Braču danas za vrijeme svog boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tvrtka Sardina se bavi ulovom male plave ribe, uzgojem bijele morske ribe i tuna te preradom ribe.

Sardina ima ukupno četiri uzgajališta lubina i komarči, a odnedavno je pokrenula i proizvodnju dagnji u polikulturi s bijelom ribom te ostvaruje preko 90% ukupne proizvodnje bijele ribe u Splitsko-dalmatinskoj županiji i oko 4% ukupne proizvodnje bijele ribe u RH. Cjelokupna proizvodnja je plasirana na domaće tržište. Sardina je jedna od od četiri uzgajivača plavoperjane tune u Hrvatskoj i ostvaruje 33% ukupne godišnje proizvodnje plavoperajne tune u RH, koju uspješno plasira na tržište Japana.

Uz vlastitu flotu plovila Sardina d.o.o. Postira posjeduje i novi pogon za preradu ribe.

Značajan izvoz tune na japansko tržište

"Sardina je primjer tvrtke koja osigurava domaću bijelu ribu našim potrošačima, a istovremeno ostvaruje značajan izvoz tune na japansko tržište. Vlastiti uzgoj i prerada omogućuju zatvoreni ciklus proizvodnje i kontinuitet plasmana što joj daje dodatnu prepoznatljivost na tržištu.

Korištenjem sredstava Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Sardina se svrstala uz bok našim najuspješnijim tvrtkama. Zapošljavanjem lokalnog stanovništva Sardina na najprimjereniji način oplemenjuje život stanovnicima Brača i kada bi svaki naš otok imao jednu Sardinu mi bismo bili visokorazvijena zemlja s naseljenim otocima. Uvijek govorim o razvoju ruralnih područja, no razvoj ribarstva i industrije prerade ribe velika je šansa za razvoj naših otoka što mi je jednako važno kao i kontinentalne ruralne sredine", izjavio je ministar Tomislav Tolušić nakon posjeta Sardini d.o.o. Postira.


Tagovi

Sardina Tomislav Tolušić Izvoz tune


Autorica

Ivana Nađ

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi