• Riblji fond
  • 08.05.2017. 13:30

Tolušić: Pred nama je borba za održivo ribarstvo

Ministar Tomislav Tolušić sastao se s poljskim ministrom morskog gospodarstva i unutarnjih plovnih putova Marekom Gróbarczykim!

  • 2.812
  • 216
  • 0

Poljski ministar morskog gospodarstva i unutarnjih plovnih putova Marek Gróbarczyki u višednevnom je službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Danas, 8. svibnja 2017. godine posjetio je Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske i sastao se s ministrom Tomislavom Tolušićem i suradnicima.

Ministri su razgovarali o pitanjima vezanim uz područje ribarstva, budućnosti Zajedničke ribarstvene politike Europske unije i mogućnostima institucionalne i gospodarske suradnje. Sastanak su zaključili potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju u području ribarstva.

"Poljska je jedna od zemalja Europske unije koju uvijek spominjemo kao primjer uspješnog korištenja fondova EU i koja nam je svojevrstan uzor po tom pitanju.

Suradnja s poljskim kolegama uvijek je bila na visokoj razini i često smo zajedno predlagali rješenja na Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva EU. Danas smo razgovarali o ribarstvu, a to je područje u kojem mi imamo ogromno iskustvo i znanje. Raduje me što ćemo i na ovom području usko surađivati s poljskim kolegama.

Po pitanju korištenja EU sredstava možemo se pohvaliti da smo sredstva iz prethodnog razdoblja maksimalno iskoristili iako smo u Uniju ušli na samom kraju. Pred nama je borba za održivo ribarstvo na Jadranu. Naši napori da zaštitimo riblji fond dali su rezultata i znanstvena zajednica je to potvrdila. Preostalo nam je još uvjeriti Uniju da je naš način upravljanja resursima ispravan", izjavio je ministar Tolušić nakon sastanka s poljskim kolegom.


Tagovi

Poljska Tolušić Ribarstvo Marek Gróbarczyki


Autorica

Ivana Nađ

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi