Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Riblji fond
  • 08.05.2017. 13:30

Tolušić: Pred nama je borba za održivo ribarstvo

Ministar Tomislav Tolušić sastao se s poljskim ministrom morskog gospodarstva i unutarnjih plovnih putova Marekom Gróbarczykim!

  • 2.834
  • 216
  • 0

Poljski ministar morskog gospodarstva i unutarnjih plovnih putova Marek Gróbarczyki u višednevnom je službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Danas, 8. svibnja 2017. godine posjetio je Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske i sastao se s ministrom Tomislavom Tolušićem i suradnicima.

Ministri su razgovarali o pitanjima vezanim uz područje ribarstva, budućnosti Zajedničke ribarstvene politike Europske unije i mogućnostima institucionalne i gospodarske suradnje. Sastanak su zaključili potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju u području ribarstva.

"Poljska je jedna od zemalja Europske unije koju uvijek spominjemo kao primjer uspješnog korištenja fondova EU i koja nam je svojevrstan uzor po tom pitanju.

Suradnja s poljskim kolegama uvijek je bila na visokoj razini i često smo zajedno predlagali rješenja na Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva EU. Danas smo razgovarali o ribarstvu, a to je područje u kojem mi imamo ogromno iskustvo i znanje. Raduje me što ćemo i na ovom području usko surađivati s poljskim kolegama.

Po pitanju korištenja EU sredstava možemo se pohvaliti da smo sredstva iz prethodnog razdoblja maksimalno iskoristili iako smo u Uniju ušli na samom kraju. Pred nama je borba za održivo ribarstvo na Jadranu. Naši napori da zaštitimo riblji fond dali su rezultata i znanstvena zajednica je to potvrdila. Preostalo nam je još uvjeriti Uniju da je naš način upravljanja resursima ispravan", izjavio je ministar Tolušić nakon sastanka s poljskim kolegom.


Tagovi

Poljska Tolušić Ribarstvo Marek Gróbarczyki


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."