Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zajednička ribarstvena politika
  • 18.01.2014. 16:00

Sustav kontrole provođenja ZRP-a

Na seminaru o ZRP-u je istaknuto - sukladno novim pravilima, ribari će biti dužni iskrcavati cjelokupni ulov i voditi evidenciju o količinama i vrstama zastupljenim u ulovu

Foto: depositphotos.com, DmitriyG
  • 376
  • 34
  • 0

Agencija za kontrolu ribolova Zajednice (European Fisheries Control Agency - EFCA) organizirala je u Dubrovniku, 15. i 16. siječnja 2014. godine seminar o mogućnostima kontrole i primjene Zajedničke ribarstvene politike u dijelu koji se odnosi na nužnost iskrcaja cjelokupnog ulova. Seminaru su prisustvovali predstavnici svih zemalja članica EU, Europske komisije (DG MARE), znanstvenih institucija i dionika iz sektora ribarstva, kao i pomoćnik ministra poljoprivrede, Tihomira Jakovine.

Temeljne uredbe Zajedničke ribarstvene politike zahtijevaju prilagodbu inspekcijskih poslova i sustava kontrole koji bi zadovoljili nove kriterije. Konkretno, sukladno novim pravilima, ribari će biti dužni iskrcavati cjelokupni ulov i voditi evidenciju o količinama i vrstama zastupljenim u ulovu.

Države članice EU složile su se da Agencija za kontrolu ribolova Zajednice ima važnu ulogu u koordinaciji provedbe ovih odredbi. Agencija će pomoći državama članicama i Europskoj komisiji u uspostavi jednostavnog i cjenovno prihvatljivog sustava praćenja i osiguravanja usklađenosti s ovim odredbama te izraditi tehničke preporuke o načinu kontrole koji će se koristiti. Na Seminaru je potvrđena važnost uključivanja dionika iz sektora ribarstva i uvažavanja savjeta znanstvene zajednice u postizanju uspješne primjene obveze iskrcaja ulova.

"Posrednička uloga Agencije za kontrolu ribolova Zajednice olakšat će implementaciju i korištenje zajedničke metodologije kao i transparentnost provođenja ove nove odredbe unutar Zajedničke ribarstvene politike", izjavio je Pascal Savouret, izvršni direktor Agencije za kontrolu ribolova Zajednice.

"Očuvanje resursa i održivo ribarstvo zajednički je cilj svih sudionika ovog Seminara. Očekujem da ćemo suradnjom i razmjenom iskustava postići sustav kontrole kojim ćemo svi biti podjednako zadovoljni.", istaknuo je Ljubomir Kučić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Foto: depositphotos.com, DmitriyG


Tagovi

ZRP Seminar EFCA Pascal Savouret Ljubomir Kučić Ribarstvo Dubrovnik

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.