Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europska komisija
  • 06.08.2018. 18:00

Sudjelujte u anketi: Tržišni standardi i proizvodi ribarstva i akvakulture

Europska komisija je pokrenula istraživanje na temu procjene korištenja tržišnih standarda određenih proizvoda ribarstva i akvakulture u lancu distribucije. Kliknite i dajte mišljenje!

Foto: Bigstokphoto/Runis
  • 250
  • 12
  • 0

Uprava ribarstva poziva sve zainteresirane da se uključe u istraživanje koje je pokrenula Europska Komisija. Naime, EK je pokrenula istraživanje na temu procjene korištenja tržišnih standarda određenih proizvoda ribarstva i akvakulture u lancu distribucije.

"Cilj istraživanja je procijeniti da li uspostavljeni tržišni standardi doprinose opskrbljivanju EU tržišta s proizvodima ribarstva iz održivog ribolova, omogućavaju li uspostavu usklađenih pravila kvalitete te doprinose li standardi osiguravanju pravednog tržišnog natjecanja. Tržišni standardi definirani su u obliku kategorizacije prema veličini, svježini i prezentaciji određenih proizvoda ribarstva, a posebno su određeni za proizvode konzervirane tune, palamide i srdele", pojašnjavaju iz Uprave ribarstva.  

Svi zainteresirani mogu se uključiti putem poveznice gdje su otvorene javne konzultacije (do 9. listopada 2018.). "Otvorite stranicu s poveznice gdje možete saznati i dodatne informacije te ispunite anketu", pozivaju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ribarstvo Istraživanje Tržišni standardi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tursko voće i povrće moglo bi preplaviti i naše tržište. Naime, turska lira je u odnosu na američki dolar značajno pala, a to će imati ogroman utjecaj na trgovinu voćem i povrćem cijele regije, a time i istočne Europe i Europske unije. Turs... Više [+]