AgroKlub.com

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Ribarstvo » Slovenci najavljuju kazne, savudrijski ribari sutra s Tolušićem

Slovenci najavljuju kazne, savudrijski ribari sutra s Tolušićem

Savudrijska vala

Slovenci najavljuju kazne, savudrijski ribari sutra s Tolušićem

Datum: 03.01.2018. 12:00

Kategorija:

Ribarstvo

U Umag u petak dolaze predstavnici najmanje triju ministarstava dok će istarski ribari sutra u Zagrebu razgovarati s resornim ministrom.

Predstavnici najmanje tri ministarstva - vanjskih poslova, MUP-a i prometa najavili su svoj dolazak u petak u Umag. Dan prije, u četvrtak, izaslanstvo istarskih ribara u Zagrebu će razgovarati s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. Sastanci i razgovori napokon bi trebali dati odgovor ribarima na otvorena pitanja o ribarenju u spornom području nakon što je Slovenija odlučila jednostrano primjenjivati odluke arbitražnog suda u graničnom sporu Hrvatske i Slovenije.

Naime, slovenska strana najavila je drastične kazne za ribare koje zatekne u "svojim" vodama. Kazne, navodi se, iznose i do nekoliko desetaka tisuća eura!

I proteklih dana ribari su isplovljavali, no mreže su izbjegavali bacati na području koje Slovenija smatra svojim. S obzirom da se boje najavljenih kazni, savudrijski su ribari planirali jučer održati sastanak, no otkazali su ga zbog najavljenog dolaska izaslanstva ministarstava.

Foto: Pixabay/dariopagnoni

Broj pregleda članka: 199; Uspješnost članka: 10.95

Tagovi: Slovenija, Ribari, Arbitraža, Savudrijska vala

Ključne riječi članka: slovenci, najavljuju, kazne, savudrijski, ribari, sutra, s, tolusicem, kazne, ribari, svojim, slovenija, savudrijski


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!