• Savudrijska vala
  • 03.01.2018. 12:00

Slovenci najavljuju kazne, savudrijski ribari sutra s Tolušićem

U Umag u petak dolaze predstavnici najmanje triju ministarstava dok će istarski ribari sutra u Zagrebu razgovarati s resornim ministrom.

Foto: Pixabay/dariopagnoni
  • 205
  • 11
  • 0

Predstavnici najmanje tri ministarstva - vanjskih poslova, MUP-a i prometa najavili su svoj dolazak u petak u Umag. Dan prije, u četvrtak, izaslanstvo istarskih ribara u Zagrebu će razgovarati s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. Sastanci i razgovori napokon bi trebali dati odgovor ribarima na otvorena pitanja o ribarenju u spornom području nakon što je Slovenija odlučila jednostrano primjenjivati odluke arbitražnog suda u graničnom sporu Hrvatske i Slovenije.

Naime, slovenska strana najavila je drastične kazne za ribare koje zatekne u "svojim" vodama. Kazne, navodi se, iznose i do nekoliko desetaka tisuća eura!

I proteklih dana ribari su isplovljavali, no mreže su izbjegavali bacati na području koje Slovenija smatra svojim. S obzirom da se boje najavljenih kazni, savudrijski su ribari planirali jučer održati sastanak, no otkazali su ga zbog najavljenog dolaska izaslanstva ministarstava.

Foto: Pixabay/dariopagnoni


Tagovi

Savudrijska vala Ribari Slovenija Arbitraža


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi