Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Probijanje leda
  • 18.01.2017. 15:00

Ribiči probijaju led da omoguće ribama kisik

Nekoliko centimetara debeli sloj leda na površini poput Bajera na Jugu 2 u Osijeku stvorio je idealnu površinu za klizanje, ali je s druge strane zatvorio pristup ribama kisiku.

Foto: mark
  • 2.625
  • 266
  • 0

Nakon nekoliko dana debelih minusa, na vodama stajaćicama prava je zimska idila. Nekoliko centimetara debeli sloj leda na površini poput Bajera na Jugu 2 u Osijeku stvorio je idealnu površinu za klizanje, ali je s druge strane zatvorio pristup ribama kisiku. Ipak, zahvaljujući brizi Zajednice športskih ribolovnih društava Osijek situacija je pod kontrolom.

Bernard Opančar kaže kako su sve vode s kojima gospodare trenutno zaleđene. Na manjim površinama će razbijati led kako bi ribama omogućili kisik. Rupe ne moraju biti prevelike. Cirkulaciju kisika osigurava već njih nekoliko, a ribolovci najčešće koriste sjekire kao alat za borbu protiv leda.

O svojim vodama u Zajednici športskih ribolovnih društava Osijek vode računa, po potrebi poribljavaju s mlađi i dohranjuju odrasle jedinke. Ovakvih akcija probijanja leda ipak nisu imali u posljednjih nekoliko godina. Temperature koje su se spuštale do dvadesetak stupnjeva ispod ništice, prema najavama prognostičara, vjerojatno se u idućih nekoliko dana ne bi trebale ponoviti, što će ribama, ali i ribočuvarima omogućiti mirniji zimski san.

Foto: mark1201/pixabay.com


Tagovi

Led Ribiči Bajer Ribe Kisik Probijanje Temperature Zima


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.