Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pravilnik o ribarstvu
  • 17.06.2021. 16:30

Ribarstvo: Objavljeni novi pravilnici, izmjene postojećih i jedno e-savjetovanje

U e-savjetovanje stavljen je Prijedlog pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru ronjenjem te su objavljeni Pravilnici o ribolovu igluna, srdelarom i lovostaju jeguljama kao i zabrana ribolova koćom.

Foto: Bigstock/ CL-Medien
  • 1.544
  • 487
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novo javno savjetovanje, pravilnike i dopune postojećih, a sve vezano za ribarstvo. 

Naime, u e-savjetovanje stavljen je Prijedlog pravilnika o dopuni Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru ronjenjem kojim se predlaže iznimka kojom se u 2021. godini dozvoljava sakupljanje crvenog koralja u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza. 

Savjetovanje je otvoreno do 21. lipnja 2021. godine, a sve o njemu možete pronaći ovdje.

Što se tiče novih pravilnika, uzimajući u obzir poremećaje na tržištu uzrokovane pandemijom COVID-19, Ministarstvo je objavilo Pravilnik o dopuni Pravilnika o ribolovnim mogućnostima i ribolovu igluna (Xiphias gladius).

Njime se, navode, propisuje iznimka za oslobađanje plaćanja naknade za dodijeljenu kvotu za ribolov igluna za 2021. godinu.

Drugi koji su objavili je Pravilnik o lovostaju jegulje (Anguilla anguilla), kojim je sukladno predmetnom propisu, u 2021. godini lovostaj na snazi u razdoblju od 1. lipnja u 00:00 sati do 31. kolovoza u 24:00 sata i primjenjuje se na sve ribolovne alate i oblike ribolova.

Nadalje, u Narodnim novinama objavljena je Naredba o zabrani obavljanja gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom koćom u Jabučkom džepu u razdoblju od dana stupanja na snagu do 12. srpnja 2021., a radi zaštite nedoraslog oslića (Merluccius merluccius) i nedorasle grdobine (Lophius budegassa). 

Također, objavljena je dopuna Pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom, a koju možete pogledati ovdje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Ronjenje Ribolov igluna Lovostaj Jegulje Povlačna mreža koća Srdela


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.