Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 20.06.2018. 15:00

Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa - tema javnog savjetovanja

Savjetovanje je otvoreno do: 26.6.2018.

  • 210
  • 12
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na ovoj poveznici:

Tema savjetovanja je Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa".

U Ministarstvu pojašnjavaju kako se ovaj Pravilnik odnosi na izmjenu i dopunu Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa" („Narodne novine“, broj 3/2018), kako slijedi: Zahtjev za isplatu, članak 17. stavak 4.,: predlaže se riječi "90 dana" zamijeniti riječima "30 dana".

Naime, člankom 17. stavkom 4.  Pravilnika propisano je da obračunsko razdoblje, u slučaju podnošenja Zahtjeva za isplatu u ratama, traje najmanje 90 dana, tj. da korisnik za pojedine dijelove operacije, po završetku njihove provedbe, može podnijeti Zahtjev za isplatu, ali svakih 90 dana. S obzirom da se radi o mjeri koja se prvenstveno odnosi na građevinske radove i ulaganja u infrastrukturu, potrebno je ovo razdoblje uskladiti sa rokovima i razdobljima plaćanja u odnosu one koji se primjenjuju u praksi te smanjiti opterećenje korisnika i ubrzati postupke isplata. Dakle, predlaže se obračunsko razdoblje skratiti na 30 dana, a što će povećati dinamiku samih isplata i u konačnici povlačenja financijskih sredstava iz proračuna EU.

Kontrola na terenu, članak 19.: predlaže se nakon zadnjeg stavka dodati stavak koji glasi "Detaljni način obavljanja kontrole na terenu te obveze korisnika propisane su u Priručniku za korisnike Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020. o provedbi kontrole na terenu i obvezama korisnika, koji je dostupan na mrežnim stranicama Upravljačkog tijela (https://euribarstvo.hr/)." Naime, u svrhu unaprjeđenja postupaka, smanjenja administrativnog opterećenja korisnika i dodatnih pojašnjenja korisniku, uz odredbe Pravilnika u odnosu na kontrolu na terenu, predviđen je Priručnik za korisnike u odnosu na kontrolu na terenu, a kojim su detaljnije i na jednostavniji način definirani i opisani postupci i obveze korisnika i Upravljačkog tijela.

Savjetovanje je otvoreno do: 26.6.2018.


Tagovi

Libreshot


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.