Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Susret ribara
  • 11.10.2022. 12:00
  • Splitsko-dalmatinska, Bol, Brač

Ribari traže nesmetanu opskrbu plavog dizela i žurnu isplatu potpore

Da će pokucati na svaka vrata da se glas ribara čuje napomenuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Foto: Depositphotos/withGod
  • 1.736
  • 109
  • 0

Bol na Braču ugostio je 200-tinjak sudionika 25. Susreta ribara Hrvatske obrtničke komore koji se održao od 7. do 9. listopada.

Između ostalog, na najvećem godišnjem okupljanju ribarske struke, iznijeli su svoj zahtjev Vladi da osigura nesmetanu opskrbu plavog dizela u njihovoj djelatnosti.

Zatražili su i žurnu isplatu potpore, nove mjere kompenzacije te da se u Zakonu o morskom ribarstvu uvrste odredbe koje imaju za cilj smanjiti nelojalnu konkurenciju profesionalnim ribarima (športski i rekreacijski ribolov), piše HINA.

Od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture traže do kraja godine smanjenje obveza i troškova ribarskih plovila te posjedovanje pomorske knjižice za stručne radnike koji ne čine dio posade s obvezama sigurnosti plovidbe.

Kako prenosi HRT, skup je otvorio držani tajnik Šime Mršić koji je izjavio kako su svjesni problema u hrvatskom ribarstvu.

"Nastojimo naći adekvatne financijske potpore kako bi se ublažili negativni učinci, a sve u cilju osiguranju likvidnosti i daljnjem očuvanju radnih mjesta", poručio je.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec, poručio je kako će HOK i Ceh za ribarstvo i akvakulturu svojim ustrajnim angažmanom i snažnim zastupanjem interesa ribara nastaviti, kroz dijalog s državnim tijelima, ukazivati na nužnost donošenja odluka kojima se štite ribari i njihove obitelji.

Inače, cilj ovog susreta je pomoći ribarima da savladaju prepreke na koje nailaze, pružiti im podršku te konkretnim prijedlozima utjecati na politike koje se odnose na njihovo poslovanje.


Tagovi

Dragutin Ranogajec Šime Mršić Susret ribara Plavi dizel Potpore


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]